Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko uvijek predano služi i ni u kakvim okolnostima ne pada, odmah transcendentira gune materijalne prirode i tako dostiže razinu Brahmana.
-- Bhagavad-gita 14.26 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Uto, 13.04.10. 13:00
 

Karlovac - Harinam turneja "Festival Indije 2010."

 
Najava ovogodišnje turneje
 
 
Poštovanje svima

 

Dragi prijatelji, imamo jednu jako važnu vijest za sve vas. Kako se približava ljeto, tako i mi počinjemo svoje planove za novu Harinam turneju „Festival Indije 2010.“. Ideja turneji je nastala već sada davne 2004. godine i od tog sudbonosnog ljeta odigrava se svake godine u kontinuitetu. Ovo će sada biti sedma turneja u nizu.

Kako su godine prolazile tako je i turneja rasla. Na prvoj turneji nas je bilo petero stisnuto sa cijelom parafernalijom, instrumentima i božanstvima u jednom autu, te smo putovali 3 tjedna. Prošle godine bilo nas je 20-ero, smještenih u 2 kombija i 2 auta, te smo putovali 2 mjeseca. Do sada smo nastupili u 3 države, 93 različita grada i odsvirali oko 450 Harinama. Ove godine turneja bi se trebala još više ekspandirati, a jedan dio toga ovisi i ako ćete se vi, dragi bhakte i prijatelji, uključiti u ovu transcendentalnu operaciju Sri Sri Nitay Gauracandre.

Naime, ove godine plan za turneju je dosta ambiciozan. Turneja bi obuhvatila čak 7 država Mediterana, a to su: Italija (Pordenone, Trst, Udine), Slovenija (obalni gradovi), Hrvatska, BiH (Mostar, +?), Crna Gora (Igalo, Herceg Novi, Budva), Albanija (Tirana, Drač) i Makedonija(Skopje, Ohrid, Štip…). Do sada se prijavilo već dosta bhakta iz cijelog svijeta, koji bi putovali oko 2 mjeseca i širili slave Gaurange i Nityanande. Uz to, na turneji bi održali i najmanje 3 javna programa (Rovinj, Rijeka, Opatija, Crikvenica, Šibenik) sa predavačima kao što su mataji Urmila, Candrasekhar acarya pr, Krsna Krpa pr i drugi. Prošle godine smo u Herceg Novom održali prvi povijesni Harinam u Crnoj Gori, a ove godine to bi se trebalo desiti i u Albaniji. Za tu priliku BBT nam je tiskao i 2 knjige na albanskom, a GBC za Albaniju, HH Bhaktivaibhava swami, nam je dao svoje blagoslove. Uz to nam je ispričao kako su on i još par bhakta zadnji puta bili tamo prije 20-tak godina i održali javni program na jednom fakultetu. Nakon toga su izašli na ulicu i htjeli početi Harinam, ali su ih ljudi kamenovali!!! Od tada, on kaže, da tamo nije bilo praktički nikakvog preachinga.

Kao što vidite, to je dosta velik zahvat i biti će potrebno jako puno organizacije oko prijevoza, hrane, smještaja, viza, dozvola itd. Zato vas molimo da budete ljubazni i pomognete nam da ostvarimo ovu misiju i proširimo slave Srila Prabhupadinog pokreta. Naravno, najveća pomoć bi bila financijska, jer su ove godine izdaci jako veliki. Trebati će nam 750 kuna za knjige na albanskom, oko 5000 kn za cestarinu i trajekt, 7500 kn za benzin, troškove administracije oko 2000 kn, a za bhogu ni ne znamo…Uz to, treba nam i novi razglas…Osim financijske, trebati će nam i pomoć oko smještaja svih bhakta koji će putovati, a i uvijek se dese neke nenadane prepreke koje treba svladati.

Dragi bhakte mi vas ponizno molimo da se uključite u ovu akciju i kroz ovu akciju se aktivno uključite u propovijedanje i pomognete da se Sveto Ime širi ovim dijelom Mediterana. Sri Sri Nitay Gauracandra i Njihovi sluge bi vam bili vječno zahvalni na tome. Svim donatorima, osobno ćemo se zahvaliti zahvalnicama, a prvo troje bhakta koji će najviše donirati, će dobiti i posebne poklone.

Naš broj računa je u Erste banci, na broj Udruge Avadhuta:

2402006-1100471040

A za uplate iz inozemstva:

Broj računa: 70300000-2094606

IBAN: HR4824020061100563686
SWIFT: ESBCHR22

Nakon što se vratimo u Karlovac, početkom rujna, organizirati ćemo veliki Festival sa Candramauli swamijem, za sve bhakte donatore gdje će Maharaj osobno uručiti zahvalnice svima koji su sudjelovali u akciji.

Puno vam hvala unaprijed i molite se za da ovaj projekt uspije.

Info kontakt: udruga.avadhuta@gmail.com, 047/600-601

Posjetite nas na http://www.avadhuta.hr/

Vaši sluge iz Sri Sri Nitay Gauracandra Mandira Karlovac

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 47 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 719 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::