Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko je tako transcendentalno utemeljen odmah spoznaje Vrhovni Brahman i ostaje potpuno radostan. Nikada ne jadikuje niti za ičim žudi. Jednako se ophodi prema svakom živom biću. U takvom stanju dostiže čisto predano služenje Mene.
-- Bhagavad-gita 18.54 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Na Zapadu ništa novo

 
Izvještava: Devarsi Narada d.
 
 
Invokacija

Odajem svoje ponizno poštovanje Vamši Bihari prabhuu koji je milostivo tolerirao moje kritike upućene njemu nakon što je prije 12-tak godina iznajmio sobu u Đakovu bez grijanja na minus 10 c za vrijeme Prabhupada maratona. Nikad mu se nisam javno uspio ispričati radi tog kritiziranja. Također odajem ponizno poštovanje Dvijanajaki prabhuu kojem smo prije 13-tak godina (organizirana zavjera) uvijek sipali više kitrija nego što bi mogao pojesti, tako da bi mu se nakon toga spavalo što bi utjecalo na njegovu koncentraciju u sankirtanu tako da mi možemo uhvatiti bolji rezultat.

I BOLIDI SU KRENULI! OŠTAR START NA SAMOME POČETKU!

Kia prama Pazinu, Opel ka Labinu, Ford ka Splitu, a neki vlakom ka Puli. Brzina? Pa nekih 20 do 50 knjiga po danu. Vesele vijesti pristižu iz cijele Hrvatske. Na južnoj fronti je krenulo teško (ovi Splićani imaju unaprijed istreniran obrambeni stav i najbrži su zalupljivači vrata i prije no što se izgovori "an" iz riječi "dobar dan"). No, nakon pregrupiravanja i traženja najbolje strategije momci (Suvarna bindu, Željko, Mahajvala) su ipak dostigli normu od 20-tak knjiga na dan. Bosanski gerilac na pečalbi (Nitay daya) dijeli i do 40 SB. Jedini problem je drnd koji nikako da potegne. Prije maratona je davao prijeteće izjave- " Jesam mala riba, ali znam neugodno iznenaditi, te me se čuvajte." Kako je maraton odmicao mjenjao je izjave u one olimpijske- "Važno je učestvovati, a ne pobjediti". A, čujte mora netko biti i vezista i brinuti o logistici (kombi isl). Međuljudski odnosi su na zavidno visokoj razini.

Na istočnoj fronti vesele vijesti. Tamo je prava ofanziva na Slavoniju. Treba li napomenuti da je za Nayanandu maraton počeo već tjedan prije oficijalnog otvaranja. Treba li napomenuti da se Osječani (Nayananda, Sidhi Sadana i Sridhar) vraćaju u ZG po dodatnu municiju. Potrošili su gotovo sve knjige. Dijele duplo više od planiranog. HARI BOL! Da vidim taj komet, zemljotres ili tsunami koji može zaustaviti Nayanandu. Nema te sile koja bi ga mogla zaustaviti da ne podjeli svoju kvotu od 60 knjiga. U Mahabharati sada imate priliku čitati o velikom borcima zbog kojih se i sunce vraćalo da bi ispunili svoju kvotu. No i danas je taj duh prisutan ako pogledate Nayanandu. Sridhar skače s 20 do 40 knjiga po danu, a Sidi isto igra na broj 20.

Dobre vijesti i iz središnjice. Tivra skuha za Šri Šri Gaura Nitay i onda iziđe na kratko i podjeli 20-tak knjiga. Izlazi i Janana (pored javnih programa koje održava u Bjelovaru). Problemi su nastali (nećete vjerovati) ne na prvoj liniji bojišnice (gdje smo očekivali ranjene- čitaj bolesne), nego u dubokoj zaleđini. La Vanga Manjari je slomilanožni prst i to na oltaru. To je dokaz da se ne gine samo na prvim linijama bojišnica.

Na jugozapadu se prebrzo troši zona. Nakon Istre prelazi se na Rijeku. A bome i tamo se dobro puca. Tko će drugi nego ZG TP opet pokazuje primjerom kako se najbolje i najviše tabana za Krišnu. Nekad podjeli 30, a kada se naljuti izleti i bez doručka i podjeli 50 knjiga. Tek oko 15 sati se sjeti "Ej, pa ja bi mogao danas i nešto pojesti". Dhira nitaya je prosvijetlio Bh. Pavle otkrivši mu tajne tehnike djeljenja tako da ponekad podjeli i do 40 knjiga na dan (uključujući i jednu BG). I bh. Pavle skače do 40 knjiga. Bilo je par škrtih dojava tako da se ne znaju detalji. Bh. Gordan ima za sobom desetak knjiga dnevno. Najveći problemi u ovoj ekipi (kako ne službeno doznajemo) je otkriti tko noću hrče i time uzrokuje pad podjeljenih knjiga, jer bhakte se ne mogu dovoljno odmoriti.

O Križevačkim bengalcima nemamo puno informacija (navodno da Bh. Dodo za samo par sati u ZG dijeli 10-15 knjiga).

Prekidam tipkanje jer u kombi ulazi bhakta (neću otkriti indetitet) kojem je jako loše išlo pa je radio isto ono što i Daivi sakti (ispovjed s večeri s starijim bhaktama) po podrumima i tavanima Beogradskih zgrada (neću reći što, a oni koji su bili na toj lekciji znat će o čemu je riječ). U svakom slučaju lila ima na pretek i bit će ih simpatično slušati na prvom sljedećem sankirtan mitingu koji jedva čekam. Kako je na zapadnoj fronti? Pa...Ustvari.... Na zapadu ništa novo.

Vaš vezista s južne fronte ys drnd

ps (ovaj dio ne smije pročitati nataji Ljerka koja se uvijek brine o kvalitetnoj i kvantitativnoj prehrani bhakta) Ovi u Puli nekada iziđu i ne vraćaju se za ručak, ponekad pojedu neko voće usput. U Splitu neki bhakte nadrobe kruh u vodu (juhu) od limuna i maslinovog ulja koja je ostala od jučerašnje zelene salate i kažu: "Mmmmm". A ponekad spucaju pola tegle meda i mljeko pred spavanje. U pravi trenutak je stigla i tegla domaćih maslina iz Dubrovnika od Željkove mame. Nije ugledala sljedeće jutro.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 120 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 608 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::