Pojmovnik
Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Nakon mnogo rođenja i smrti onaj tko ima pravo znanje predaje se Meni, znajući da sam Ja uzrok svih uzroka i sve što postoji. Takva velika duša vrlo je rijetka.  
-- Bhagavad-gita 7.19 --
Pojmovnik ::
 

Jayananda Prabhu

 
Učenik je Srila Prabhupada. Bio je stručnjak za sve; za kuhanje, propovijedanje, obožavanje Božanstva, sankirtan, odnose sa javnošću, prodaju incensa, za gradnju....
 
 

Učenik je Srila Prabhupada.

Godinama je organizirao Ratha-yatra festivale u San Franciscu, te 1976. u New Yorku. Sve što je bilo potrebno sakupio bi donacijama jer nije volio trošiti Srila Prabhupadin laksmi.

Donirao je Srila Prabhupadi 5000$ za štampanje prve Bhagavad Gite na engleskom.

Obožavao je prasadam (koji je obilno i drugima dijelio) i kirtan (uvijek je entuzijastično pjevao Sveta Imena i plesao). najviše je volio propovijedati. Jednom je, ležeći ispod sankirtan kombija koji je popravljao propovijedao dvojici hipija koji su stajati pored kola.

Uvijek je slavio druge iako je sam teško radio. Nikada nikoga nije kritizirao, a pohvalu je izbjegavao kao bolest. Poniznost je bila njegova najistaknutija osobina. Prema svakome se odnosio kao prema superiornijem od njega čak i prema bhaktama koji su tek došli. Uvijek je radio sve što je bilo potrebno.

Bio je stručnjak za sve; za kuhanje, propovijedanje, obožavanje Božanstva, sankirtan, odnose sa javnošću, prodaju incensa, za gradnju.

Svakoga koga bio sreo postao bi njegov prijatelj Uvijek je bio pun razumijevanja i spreman svakog saslušatii. Imao je poseban osjećaj za humor. Bio je sposoban svakoga angažirati u Krsninoj službi.

Tijelo je napustio 1977g. od leukemije, raka limfnih čvorova.

Organizirao je posebnu Ratha-yatru u Los Angelesu i vratio se Krsni. Srila Prabhupada je rekao svima da trebaju slijediti primjer Jayanande.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 117 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 2875 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::