Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Inteligentna osoba ne uživa u izvorima bijede, koji nastaju dodirom s materijalnim osjetilima. O Kuntin sine, takvi užitci imaju početak i kraj i mudar čovjek ne nalazi u njima zadovoljstvo.
-- Bhagavad-gita 5.22 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Sub, 15.12.07. 14:32
 

Video igrica - by Devarsi Narada dasa

 
Pročitajte novi tekst ekskluzivnog dopisnika portala iz Indije - Devarsi narade dase
 
 

Video igrica

Jeste li ikada bili u tako dobroj video igrici da uopće ne osjećate da ste u virtulanosti (nešto kao Matrix) i gdje stvarno možete poginuti? E, ja jesam.


Evo detalja i nekih pravila. Bodovi: Koka 5 bodova, koza 10, buffalo 50, krava 100, stara baka koja odluči prijeći ulicu da niti ne pogleda desno ili ne daj ti Bože lijevo: 150 bodova, zmija -100, djeca 200...


Pravila igre: voziš indijskim cestama s ciljem da skupiš što manje bodova ili što bi bilo perfektno da zavšiš igru s 0 bodova. Eventualno može se tolerirati minus 100 bodova ako pregaziš zmiju (dobit će bolje rođenje).


Tako, bio sam sudionik jedne igre i mogu reći da je super za trbušnjake (ne trebaju abtronici), jer su trbušni mišići konstantno zgrčeni tijekom cijele vožnje. Interesantno je da sam svaki put umjesto žmigavaca (koje nitko osim mene nije koristio na cesti), uvijek palio brisače. A i trebalo mi je jedno vrijeme da naučim mijenjati brzine s lijevom rukom. Najteži je kružni tok - s koje strane ući, no oni ga ionako obilaze sa svih strana. Tijekom cijele vožnje napadaju te razni predmeti koji nose određene poene. Koka u zadnjem trenutku prelaženja ceste odluči promijeniti smjer i krenuti nazad. Bez obzira sto se "ne skidam" s trube nitko me "ne ferma". Deve (kamile) su još najviše cool, za razliku od buffala i magaraca koji mogu biti nepredvidivi.

Ako ste gledali one američke filmove u kojima se dvojica zalijeću autima jedan u
drugog i na kraju onaj tko ima najviše hrabrosti ne skrene već zadrži smjer, onda vas mogu obavijestiti da je to uobičajeni dio ove igre. Svako uspješno obilaženje s dolazećim kamionom mi pomalo opusti zgrčene trbušne mišiće (uh, uspio sam!).


A što je dodatni bonus? To što na sjedalu pored mene sjedi moj duhovni učitelj i što potpuna odgovornost njegovog života s tisućama njegovih učenika je sada u mojim rukama. Mislim da ću izići iz ove igre i igrati samo u nuždi. I čak i tada neprestano upućivati molitve Daruki -  osobnom vozaču gosp. Krsne da me zaštiti. On je za jednu noć prevezao Gospodina više od 1000 km iz Dvarake u Kundinu da otme Rukmini. O tom događaju i mjestu čuti ćemo nešto više u mom skorom ponovnom javljanju.

ys drnd

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 45 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 533 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::