Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko poznaje transcendentalnu prirodu Moje pojave i Mojih djelatnosti po napuštanju tijela više se ne rađa u materijalnom svijetu, već dostiže Moje vrhovno prebivalište.
-- Bhagavad-gita 4.9 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 26.11.15. 13:33
 

ISKCON HR - Pravilnik koji adresira pitanja TP-a i predsjednika MDSK

 
 
Dragi bhakte, predstavljamo vam posljednju radnu verziju pravilnika kojim se reguliraju pitanja predsjednika zajednica i predsjednika hramova, što možete vidjeti ovdje.
  
 
Slijede kratki izvadci iz pravilnika:

Pravilnik u skladu sa Statutom definira da predsjednika MDSK u RH i predsjednike lokalnih yatri biraju među svojim članovima upravna tijela zajednice (CNC i LVV). S druge strane, kao što je to uobičajeno u ISKCON-ovim hramovima, predsjednika hrama (vrijedi i za hramski odbor) se ne bira nego ga određuje i imenuje GBC tajnik.
 
U skladu sa službenim ISKCON-ovim dokumentom o dvije linije autoriteta, duhovni učitelji kao predstavnici duhovne linije autoriteta mogu savjetovati svoje učenike da prihvate, nastave ili napuste službu predsjednika hrama ili yatre, ali o tome ne mogu odlučivati. Odluku o tome tko će biti TP ili predsjednik yatre, donosi menadžerska linija autoriteta, koju predstavlja GBC tajnik.
 
Pravilnik također definira i bazične kriterije za izbor predsjednika: da bi netko bio predsjednik zajednice ili TP, a isto tako i da bi vodio bilo kakav ISKCON-ov centar, potrebno je da za to ima blagoslov GBC tajnika, da ima i prihvaća vodstvo duhovnog učitelja u ISKCON-u, kao i da zadovoljava ostale kriterije koje možete pročitati u ovom pravilniku.
 
 
Vaše upite, komentare ili prijedloge za unapređenje pravilnika slobodno pošaljite na cnc@pamho.net 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(33 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 65 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 2994 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::