Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Nalazim se u svačijem srcu i dajem sjećanje, znanje i zaborav. Ja sam cilj proučavatelja svih Veda. Tvorac sam Vedante i poznavatelj Veda.
-- Bhagavad-gita 15.15 --
Komentari ::
Bhavada d BTS - Komentar, objavljeno: Ned, 12.07.20. 17:37
 

Osvrt na dio života Zdenke Heršak, Dayamayi d.d. u svjesnosti Krišne 

 
U svom dinamičnom i burnom životu glume i predstava, igrajući i živeći različite uloge na pozornici života i sakupljajući nebrojena iskustva i spoznaje i neprestanom potragom za smislom i vlastitim identitetom, bila je uronjena u proučavanju raznih duhovnih pravaca i tradicija, tragajući za suštinom i esencijom postojanja.

Početkom 90-ih u vrijeme burnih i drastičnih društvenih previranja svijetlo koje je bljesnulo bili su bhakte, potpuno odudarajući od ostalog svijeta.

U to vrijeme Zdenka pristupa pokretu doprinoseći zbivanjima i aktivnostima svim svojim srcem, upijajući i dajući se svim svojim bićem. Ona nije samo rekla DA već... TO, TO JE TO! DA! Ovdje pripadam! To su bile bujice milosti, kucajući istim srcem i dišući istim plućima kao bhakte tog vremena.

Napisala je 2 vaisnavske drame, prestave: "Na splavi" i "Jada Bharata".

Bez obzira na svoje poodmakle godine uvijek je čitala i proučavala spise i pisala knjige ispunjene životnom mudrošću. Bila je vrlo draga osoba s jakim karakterom. Srčano se borila s bolestima koje je imala. Puno smo se družili, Maithili i ja, u prijateljskom odnosu. Vozili bi je na brojne programe, druženja, kampove i događaje u razne gradove i mjesta u veselom i radosnom raspoloženju i odnosu.

Nakon što je relativno brzo realizirala svog duhovnog učitelja i prihvatila i slijedila njegovo vodstvo duboko povezana s njime, oko 2000. god. biva inicirana od HH Sacinandana Maharaja i dobiva ime Dayamayi dd. Puno milosti i blagoslova mnogih duhovnih učitelja i bhakta utkano je u njezin život, a ona poput dragulja smještena u našim srcima u zahvalnosti i radosti u društvu svih tako dragih osoba koji su nam obogatili život.
 
 
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 79 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1140 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::