Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko uvijek predano služi i ni u kakvim okolnostima ne pada, odmah transcendentira gune materijalne prirode i tako dostiže razinu Brahmana.
-- Bhagavad-gita 14.26 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

19.08.2005. - Srimad Bhagavatam dan!

 
Savršena prilika za pokloniti Srimad Bhagavatam set! Komplet od 8 knjiga košta samo 32 kune!
 
 
TEXT 13
TRANSLATION

"If on the full moon day of the month of Bhadra one places Srimad-Bhagavatam on a golden throne and gives it as a gift, he will attain the supreme transcendental destination."

PURPORT: One should place Srimad-Bhagavatam on a golden throne because it is the king of all literature. On the full-moon day of the month of Bhädra, the sun, which is compared to this king of literatures, is present in the constellation Leo and looks as if raised up on a royal throne. (According to astrology, the sun is said to be exalted in the sign of Leo). Thus one may unreservedly worship Çrémad-Bhägavatam, the supreme divine scripture.

NAŠI HRVATSKI ASTROLOZI SU SE USAGLASILI DA JE OVA GODINA VRLO RIJETKA. Konstalacija Lava počinje u ovom 8 mjesecu (mada bhadra počinje s 9-tim) i ova je purnima, koja je ujedno i dan pojave Gospodina Balarama taj dan kada se treba pokloniti Bhagavatam.

Za one koji su jako zbunjeni gornjim objašnjenjem prvo ću prevesti stih pa onda objasniti još jednom o čemu je riječ.

Dakle, u Srimad Bhagavatamu u 12. pjevanju 13. poglavlju pod nazivom slave Bhagavatama u stihu 13 je rečeno:

"Onaj tko na pun mjesec u mjesecu bhadra postavi Srimad Bhagavatam na zlatni tron i POKLONI GA, ta osoba će dostići vrhovno transcedentalno odredište."

TAJ SE DAN OVE GODINE (što je jako rijetko) POKLAPA S DANOM POJAVE GOSPODINA BALARAMA 19.08.2005. I SVATKO BI TREBAO NA TAJ DAN POKLONITI NEKOME (SUSJEDU, ROĐAKU, PRIJATELJU, NEPRIJATELJU...) SRIMAD BHAGAVATAM.

Devarsi Narada das uzeo je to kao misiju i veliku količinu Bhagavatama osigurao bhaktama koji žele aktivno sudjelovati u tom danu (pokloniti ga ili dijeliti u sankirtanu). Već je na kampu u Lici prebacio i podijelio bhaktama blizu 1000, (točnije 973) knjige, koje su bhakte uzele da poklone na taj dan.

SVI ZNATE DA JE SADA SRIMAD BHAGAVATAM NA SRPSKO-HRVATSKOM 3 KN. DRND JE MORAO DODATI JOŠ JEDNU EKSTRA KUNU ZBOG SKUPOG TRANSPORTA U 2 TURE DO LIKE I JOŠ NEKIH TROŠKOVA OD 400 KUNA, ZATIM SLANJE U GRADOVE VAN ZAGREBA HP EXPRESOM ISTO POKRIVA IZ TOG FONDA I SL. TAKO DA SADA GA MOŽETE DOBITI PO CIJENI OD 4 KN. No, ako netko ne može dati tu dodatnu kunu nije problem, bitno je samo da se u petak podjeli što više knjiga.

Dostupni bhagavatami su 3/1, 3/2, 3/3, zatim 6/1, 6/2, te 7/1, 7/2 i 10/1 - ukupno 8 knjiga čija je cijena 32 kn.

NA PORTALU www.portal.iskcon.hr (zg.iskcon.hr) svakih će se nekoliko sati(nakon podneva) u petak objavljivati br. poklonjenih ili u sankirtanu podjeljenih knjiga u RH.

One koji knjige nisu preuzeli na kampu u Lici, a imaju svoje vlastite, MOLIMO DA NA GSM 098 576 467 ŠALJU U PETAK SMS-OM SVOJE IME I BROJ PODJELJENIH KNJIGA, tako da možemo uvrstiti i njihove rezultate. Posebno se ovo odnosi na Split koji ima svoje zalihe.

Oni koji još nisu došli do svojih primjeraka mogu ih naručiti sada odmah hitno na 098 576 467 i bit će vam poslane HP expresom (bhakti sange u gradovima van zg i sl.)

JAY SANKIRTAN I UGODNO VAM POKLANJANJE KRALJA SVIH LITERATURA (the king of all literature)!

P.S. Iravan d. se ponudio da može po povoljnim cijenama osigurati zlatne tronove s popustom za taj specijalni dan. Šalaaaa...

Ok, sad ozbiljno. Nije strašno što većina nema zlatni tron spomenut u ovom stihu. Može se na taj dan Srimad Bhagavatamu ponuditi incens i cvijet i nakon što Mu se oda poštovanje pokloni Ga se.

Ne znam kako vi, ali ja jedva čekam.

Ys. Drnd

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 81 posjetitelj online
 
 
Ova stranica pogledana je 525 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::