Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Inteligentna osoba ne uživa u izvorima bijede, koji nastaju dodirom s materijalnim osjetilima. O Kuntin sine, takvi užitci imaju početak i kraj i mudar čovjek ne nalazi u njima zadovoljstvo.
-- Bhagavad-gita 5.22 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 01.02.07. 16:12
 

Izvan Hrvatske - Važno! - Pomoć za Mahajvalu d.

 
Ne baš najbolje vijesti stigle su prije nekoliko dana iz Indije...
 
 

Dragi Vaišnave

Molim vas primite moje ponizno postovanje.sva slava Srila Prabhupadu.

Pišem vam u vezi našeg dragog prijatelja Mahajvale Prabhua iz Splita. Vjerujem da ga večina Hrvatskih bhakta poznaje. Pridružio se pokretu vrlo mlad (sa 16 godina) i služio u Hramovima i centrima u Firenci, Rijeci, Pregradi, Dubrovniku i svojoj matičnoj bazi u Splitu. Tijekom svih ovih godina postojan je u svojem predanom služenju  poput "plamena svijece na mjestu bez vjetra" (BG 6.19). Svi ga znaju po predanosti, znanju sastra, ogromnom željom za propovijedanjem i iznalaženju načina kako da uvijek svima pomogne u bilo kojem aspektu duhovnog života. Brojni su bhakte koje je Mahajvala prabhu inspirirao dotaknuvši ih svojom Vaišnavskom srdaćnošču i osobnim primjerom poniznosti. Osobno sam jedan od njih. Osim ovoga svega, znam i da je veoma strog prema sebi i da skoro nikada ne traži pomoč, čak i u situaciji kada je sam treba.

Svi bhakte ovdje u Splitu, gdje propovijeda zadnjih godina, jako cijene Mahajvalu Prabhua iz svih gore navedenih razloga.

Prije dva dana doznali smo da je 15.01. u Mathuri Mahajvala prabhu doživio nezgodu gdje mu je, dok se tempo riksom vracao sa Govrdhan Parikrame, autobus doslovno smrvio podkoljenicu na lijevoj nozi. Na sreću, bhakte iz Krsna Balaram hrama odmah su priskočili u pomoć i donirali potrebnu krv za transfuziju. Prekjučer su u bolnici u Mathuri Mahajvali operacijom ugradili titanijumsku šipku u nogu i nadaju se da će nakon potrebne rehabilitacije od bar 6 mjeseci, moći normalno hodati.

Očekuje se da će za tjedan dana izači iz bolnice u Mathuri i da će nastaviti svoj oporavak u Krisna Balaram Hramu u Vrindavanu.

Cijena operacije i njegovog boravka u bolnici biti će približno 1000 Eura. Naravno, on će trebati sredstva za lijekove i liječenje i nakon izlaska iz bolnice, tako da je naš cilj skupiti barem 2000 Eura  za troškove koje će sigurno imati.

Kao što znate Mahajvala je večinu svojeg života proveo kao predani propovjednik brahmacari i nije prištedio nikakav novac za "stare dane"...

Mi smo u Splitu za sada skupili samo od donacija na Sunday Feastu oko 150 Eura. Ovim bi zamolio da svako onaj tko poznaje Mahajvalu Prabhua priskoči u pomoć.

Ako 20 bhakta donira samo po 100 Eura, pomoć  može biti skupljena vrlo brzo.

Uplate možete izvršiti na slijedeći račun Privredne Banke Zagreb:

Vlasnik računa: Riccardo De Pol, Valpovačka 2, Split
Broj računa:
2340009-3209779917

Molim vas javite mi na:

e-mail: depolr@st.t-com.hr ili SMS na mobitel: 092 10 11 534, da znamo tko je i koliko uplatio.

Još jednom ponizno pozivam i ujedno zahvaljujem na pomoći.

Vaš sluga

bh. Riccardo

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 73 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 551 put.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::