Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Ja sam izvor svih duhovnih i materijalnih svjetova. Sve izvire iz Mene. Mudre osobe koje to savršeno dobro znaju služe Me s predanošću i obožavaju Me svim srcem.
-- Bhagavad-gita 10.8 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Izvan Hrvatske - 17.06. izvještaj o HH BTS

 
 

Dnevnik posljednjih zabava Njegove Svetosti Bhakti Tirtha Swamija, četvrtak 16.06 i petak jutro 17.06

Pojačani bolovi koji su od nedavno sve učestaliji, jučer su bili neravnomjerni. Gurudevino disanje je bilo neravnomjerno a učestalost nepravilnosti se povećava. To nam je znak da će se njegov odlazak dogoditi u skoroj budućnosti. Gurudevin apetit se u posljednjih nekoliko dana kontinuirano smanjuje. Njegovi vitalni znakovi jutros su bili promjenjivi, ali su se tijekom dana stabilizirali. Bolovi su za sada pod kontrolom, prošlu noć je dobro spavao.

Jučer su sedmorica brahmacaria iz Bhaktivedanta Asrama na Mahanhattnu, predvođena Yajna Purusa Prabhuom, zajedno sa Govinda Prabhuom iz Chowpatty BA, došli u cjelodnevni posjet. Njihov zadatak bio je dvostruk, 1) da Gurudevi i bhaktama koji ga njeguju ponude transcendentalnu pizza gozbu za njihovo duhovno zadovoljstvo., i 2) da sudjeluju u 24satnom kirtanu. Nažalost Gurudeva je mogao pojesti samo krišku i pol Radhavallabha Prabhupadine ukusne pizze ( Radhavallabha Prabhupada ispekao je 16 pizza!). Bhakte iz New Yorka održali su kirtan od 17 – 19h i od 21 – 03h. Svjetski poznat bhajaner Keshavacarya, iz Švicarske, predvodio je pjesme . U jednom trenutku bhakte koji njeguju Gurudevu, zatekli su ga kako se njiše naprijed nazad kao da on sudjeluju u kirtanu.

Bhakte koji njeguju Gurudevu primijetili su kako se na njega odražavaju milost i blagoslovi Srila Prabhupade, i kako Gospodin Krsna olakšava sve što proživljavamo. Živi iz dana u dan, kao da je svaki posljednji. Gurudeva je zabrinut za bhakte. Želi da se bhakte pripreme za njegov odlazak, koji može doći svaki čas.

Iako su njegovo tijelo i zdravlje zastranili, kada se jutros probudio Gurudeva je rekao da se zapalio, i u želji da što prije počne mantrati na japi, odmah je zatražio svoje kuglice i da ga se prenese u dnevnu sobu gdje će mantrati.

I izlazak i zalazak sunca smanjuje životnu izdržljivost svima, osim onima koji u to vrijeme razgovaraju o Svevišnjoj Božanskoj Osobi i mantraju Njegova sveta imena (SB 2.3.17)

Neka se zauvijek pamte posljednje zabave Njegove Svetosti Bhakti Tirtha Swamija.

U ime bhakta koji njeguju HH Bhakti-tirtha Swamija,

Vaš sluga, Purusa-sukta das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 56 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 497 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::