Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Uvijek misli na Mene, postani Moj bhakta, odavaj Mi poštovanje i obožavaj Me. Tako ćeš, potpuno svjestan  Mene, sigurno doći k Meni.  
-- Bhagavad-gita 9.34 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 22.05.14. 00:20
 

BiH - FFL novosti

 
Sutra smo sa TV ekipom FTV; Velika pomoć i donacije; FFL sastanak u petak u 18h
 
 

Kao što smo tokom dana već javili, sutra će našu akciju podjele prasadama pratiti ekipa Federalne TV. Bhakte će, kao i svaki dan, sa kuhanjem početi u 6 ujutru, dok sepolazak ispred hrama pomjerio na 11:30, stoga bismo svi trebali biti ispred hrama već u 11h. Također, pošto predstavljamo naše Društvo za Svjesnost Krišne i BiH, dođimo u što većem broju u vaišnavskoj odjeći sa tilakom.

(Na slici: naša glasnogovornica Amala prema dd daje izjavu uživo za TVSa koja se zadesila na mjestu podjele prasadama)

Poplave polako prolaze, voda se povlači i za sebe ostavlja mulj, infekcije, leševe životnja...pravi problemi tek počinju za sve one koji su ostali bez ičega. Stoga je naša akcija podjele prasadama tek počela i sve se više zahuktava.

Nacionalni koncil Mađarske nam šalje u pomoć četvero bhakta iz Mađarske, auto sa 7 sjedišta i 1000 Eura za FFL distribuciju hrane. Oni dolaze u petak i ostaju do 1.6.2014. Hvala Šivaram Maharaju i hvala svim bhaktama Mađarske...Također velikohvala svim bhaktama-pojedincima, zajednicama bhakta u Sloveniji, Holandiji, Belgiji, na Simahacalamu u Njemačkoj koji prikupljaju i šalju značajne donacije, o čemu ćemo detaljno izvjestiti malo kasnije. Svoj doprinos dao je i Indijski ambasador u Mađarskoj, gospodin Malay Mishra. Svima veliko hvala! Posebno hvala našim lokalnim bhaktama od kojih su neki zanemarili sve svoje svakodnevne obaveze, uzeli slobodne dane na poslu, sa sobom vode svoju malu i veliku djecu i nesebično pomažu od jutra do mraka. Suvišno je reći kakva atmosfera i zajedništvo vlada među bhaktama.

Akcija podjele toplih prasadam obroka za žrtve klizišta u Sarajevskoj općini Vogošća će trajati do petka. Stoga se u petak 23.5. planiramo okupiti u 18h i nakon kratkog bhajana dogovoriti u koja bismo ugrožena područja u BiH mogli odvesti prasadam tokom vikenda i u narednoj sedmici i kako ćemo se najbolje organizirati.

Pozivamo sve bhakte koji se na bilo koji način mogu uključiti da dođu na ovaj praktičan sastanak! Potrebne su nam službe: nabavka bhoge, pomoć u kuhinji, vozila i prevoz, serviranje prasadama i slično.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 58 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 951 put.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::