Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba potpuno svjesna Mene, koja zna da sam vrhovni uživatelj svih žrtvovanja i strogosti, gospodar svih planeta i polubogova te dobročinitelj i dobronamjernik svih živih bića dostiže mir  oslobađajući se patnje uzrokovane materijalnim bijedama.
-- Bhagavad-gita 5.29 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Pon, 23.11.15. 19:01
 

MDSK u posjeti savjetniku predsjednice RH

 
 

U četvrtak 12. studenog, u ispred Međunarodnog društva za svjesnost Krišne, Isvara Puri das i Devarsi Narada das posjetili su savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske za područje društvenih djelatnosti, kulture i vjerskih pitanja gospodina Andru Krstulovića Oparu.

Cilj posjeta bio je približavanje ISKCON-a uredu Predsjednice jer je i dosadašnja suradnja bila na vrlo visokom nivou s prijašnjim predsjednicima poput Ive Josipovića i Stjepana Mesića.

Razgovor je bio vrlo interesantan budući da bhakte nisu znale što očekivati od novog ureda Predsjednika. Međutim, gospodin Krstulović, koji je prije položaja savjetnika Predsjednice bio ravnatelj Muzeja Ivana Meštrovića, odmah je započeo priču o tome kako je Meštrović u svom mauzoleju u Otavicama bio jako inspiriran da predstavi sve religijske pravce.

Naravno, poslije njegove smrti nikad nećemo saznati što je točno htio reći svojim reljefima tako da u najnovijoj knjizi pod nazivom "Dekodiranje Meštrovića" hrvatski znanstvenici pokušavaju iz figura u mauzoleju shvatiti na koju religijsku skupinu se što odnosilo. Na slici iznad ovog teksta je fotografija Isusa sa jednim interesantnim licem iznad njega za koji gospodin Andro smatra da je lice mladog Krišne.

Bhakte su odmah shvatili da će ovaj razgovor ići u zanimljivom smjeru. Raspravljalo se i o proslavi pedeset godina postojanja ISKCON-a u svijetu i organizaciji Ratha Yatre na što je gosp. Krstulović Opara predložio da posjetimo predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović kada budemo imali točan plan proslave.

Još jednom je potvrđeno da će na novogodišnji prijem kod Predsjednice biti pozvani predstavnici ISKCON-a kao i prijašnjih godina. Razgovor bi sigurno tekao i dalje oko zanimljive teme o povezivanju rada našeg kipara Ivana Meštrovića i Krišne, no već su tajnici kucali na vrata da druga gospoda čekaju na red za sastanak s gosp. Krstulovićem Oparom. Na to je on bhaktama  ispričao vic. Pitao je bhakte u šaljivom raspoloženju:

"Koja je razlika između terorista i protokola?" Pošto su bhakte rekli da ne znaju, on je odgovorio: "S teroristima se može pregovarati s protokolom ne."

Time se sastanak završio u vrlo pozitivnom raspoloženju, čak uz osjećaj manjka vremena za interesantne teme. Dogovoreno je da ćemo se i dalje susretati kako bismo nastavili s razmjenom zanimljivih misli o Meštrovićevom reljefu i drugih tema interesantnih bhaktama i domaćinu sastanka.

Izvijestio: Devarsi Narada das
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 87 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1170 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::