Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba potpuno svjesna Mene, koja zna da sam vrhovni uživatelj svih žrtvovanja i strogosti, gospodar svih planeta i polubogova te dobročinitelj i dobronamjernik svih živih bića dostiže mir  oslobađajući se patnje uzrokovane materijalnim bijedama.
-- Bhagavad-gita 5.29 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Kratka biografija Hari-sauri prabhua

 
Bilješke iz njegovog dnevnika tokom šesnaest mjeseci kada je imao priliku neposredno služiti i družiti se sa Srila Prabhupadom okosnica su negove izdane serije knjiga pod nazivom: "Transcendentalni dnevnik" ...
 
 
Hari-Sauri prabhu rođen je u Engleskoj 17. studenog 1950.

U svibnju 1971. emigrirao je u Australiju gdje je, dan nakon dolaska, sreo članove novonastale grupe pokreta svjesnosti Krsne. Bio je pravilno prihvaćen kao inicirani bakta od Njegove Božanske Milosti A.C. Bhaktivedante Swami Prabhupade u 9. travnja 1972. u Sydneyu.

U kolovozu 1975. preselio je u novo-otvoreni ISKCON-ov Krsna-Balaram hram u Vrndavani gdje je služio kao zapovjednik hrama. U studenom iste godine, pridružio se intimnoj pratnji Srile Prabhupade, ostavši šesnaest mjeseci kao osobni sluga Njegove Božanske Milosti.

U ožujku 1977. Srila Prabhupada postavio ga je za glavnog delegata ISKCON-a u Australiji, Novom zelandu i Indoneziji. Tu dužnost je Hari-Sauri dasa obavljao nešto više od 7 godina. Tijekom tog perioda pomaže u rastu ISKCON-ovog društva. Od četiri hrama koja su tamo postojala, razvio ih je sedamnaest, uključujući četiri zajednice farmi, dvije škole te nekoliko restorana. Isto tako, bio je i glavni instrument u stvaranju podružnica BBT-a (Bhaktivedanta Book Trusta) u Australiji i Indoneziji.

1986. godine započeo je svoj rad na pretvorbi dnevnika kojeg je vodio dok je putovao sa Srila Prabhupadom u knjigu.

1990. godine preselio je u Ameriku gdje je godinu dana radio kao izdavač časopisa Back to Godhead.

Trenutačno živi u Mayapuru sa svojom ženom Sitalom devi dasi te kćerkom Rasarani, i radi na ostalim nastavcima knjige "A Transcendental diary" (Transcedentalni dnevnik).

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 19 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 554 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::