Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Nikome ne zavidim, niti sam prema ikome pristran. Jednak sam prema svima, ali onaj tko Me služi sa predanošću utemeljen je u Meni, Moj je prijatelj, i Ja sam njegov prijatelj.
-- Bhagavad-gita 9.29 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Virovitica - Vijesti iz Virovitice 3

 
Izvještava: Bhavatarini d.d.
 
 

Nakon duže stanke opet se javljamo iz Virovitice.

26.7.2006.g. održana je Bhakti sanga u kući Upanande dasa.  Prošla je u vrlo ugodnom i razdraganom raspoloženju,nakon što smo se svi okupili nakon ljetnog kampa u «Oštrom». Svatko je imao duboke realizacije  na ovogodišnjem kampu , bilo je vrlo lijepih susreta  i druženja sa bhaktama,a posebno smo svi bili  nadahnuti duhovnim učiteljima,seminarima  i njihovim nektarskim prisustvom  na kampu. Duhovni učitelji su dosta vremena posvetili učenicima. Atmosferu u  kampu smo ocijenili kao  vrlo povoljnu, bilo je druženja ,nasmijanih lica,raznih službi,ekstatičnih kirtana, ukusnog prasadama, pizze i sladoleda.

Većina nas je bila na Ratha-yatri u Rijeci.  Kirtan predvođen Sacinandana Maharajem je bio «nezemaljski» ili «nebeski». Svatko je ispričao poneku realizaciju sa Rathayatre i svi smo  dali ocjenu da je bilo posebno «slatko».

Na kočiji  je bila prekrasna slika Bhakti Tirthe Maharaja i preko nje lijepi mali garland sastavljen od žutih cvjetova. To je  u meni izazvalo poseban osjećaj Njegove prisutnosti na Rathayatri. Ali se dogodilo nešto interesantno,što me je zbunilo.Prilikom odlaska sa Rathayatre željela sam još jednom odati poštovanje svom Guru Maharaju Bhakti Tirtha Swamiju, međutim kada sam došla ispred kočije ,Njegove slike više nije bilo... Što se sa njom dogodilo?

Moj suprug Mrtyu Mrtyu das  i ja smo  ispričali svoje realizacije i dojmove sa kampa:

"Mi učenici Bhakti Tirthe Maharaja smo u kampu imali poseban sastanak sa Chandra Mauli Maharajem. Tom prilikom se posvetio svakome od nas, sa svakim od nas je obavio razgovor i svakome dao posebna uputstva. Rekao je da ne prođe niti jedan dan od vremena Maharajevog odlaska, a da Ga se ne sjeti. Između nas učenika osjećala se povezanost i radost zbog zajedničkog druženja.

Zaista  posebno je bilo veče, posvećeno godišnjici odlaska sa planete  Bhakti Tirthe Maharaja. Većina njegovih učenika sudjelovala je u organizaciji i pripremi programa.Vidjeli smo više snimaka iz njegovih predavanja,zatim sa Gita Nagari farme itd. Ponijela su nas  sjećanja na našeg voljenog Gurua, koji više nije tjelesno prisutan,ali ga mi učenici nosimo u srcu i znamo da je stalno sa nama. Uspjeli smo sakupiti oko 2000 dolara donacije za izgradnju Puspa Samadhija na Gita Nagari.

Bir Krishna Maharaj ,kao naš Šikša Guru,posvetio je mom suprugu i meni pažnju i  dao potrebne instrukcije na Darshani, a svakodnevno smo sa njim mogli imati kratke susrete ispred šatora nakon Mangala Arotika,kada nije propustio niti jednu priliku da nas nešto upita ili samo pošalje osmijeh pun ljubavi i  ohrabrenja."

Lider naše bhakti sange Dharma Vatsalah das  je na kampu dobio reinicijaciju i brahmansku inicijaciju od duhovnog učitelja Chandra Mauli Maharaja.  Njegova supruga Tatjana je donijela veliku slasnu tortu, koju smo sa zadovoljstvom počastili.

Bhakta Zdenko je dobio inicijaciju od Jayapataka Maharaja i sada se zove Saci Kumar Goura das.

Nakon ugodnih zajedničkih trenutaka i bhajana oprostili smo se ,jer se svi čanovi razilaze na godišnji odmor. Ponovo ćemo se naći u rujnu i nadamo se javiti sa nekim svježim vijestima .

Vaš sluga Bhavatarini d.d.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 69 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 524 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::