Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Inteligentna osoba ne uživa u izvorima bijede, koji nastaju dodirom s materijalnim osjetilima. O Kuntin sine, takvi užitci imaju početak i kraj i mudar čovjek ne nalazi u njima zadovoljstvo.
-- Bhagavad-gita 5.22 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Pon, 05.02.07. 11:15
 

Virovitica - Virovitica 02/2007

 
Piše: Bhavatarini dd.
 
 

Vijesti iz Virovitice.5.2.2007.g.

Ovoga puta je vijest iz Stančića kraj Bjelovara. Moj suprug Mrty Mrtyu das i ja smo otišli na nedjeljni feast kod bhakta u Stančić, selo pored Bjelovara. Pozvani su bili svi bhakte iz Virovitice, ali su neki bili spriječeni doći zbog gripe, koja hara u Virovitici, a neki su imali druge planove.

Već pri samom ulasku u Stančić primijetili smo mir i udaljenost od zahuktalog svijeta. Na kraju sela  ugledali smo veliku kuću  na osami, sa štalom, bunarom  i dvorištem. Dočekala nas je tišina, mir, vrlina. Iz kuće su izašli ljubazni domaćini Brahma das i njegova supruga Savitri d.d. Zajedno sa još nekoliko bjelovarskih bhakta ušli smo u prostrani dnevni boravak, sa osjećajem  kao da smo došli doma. Mataji Savitri je otišla podojiti kravu, napominjući da  njihova Surabhi traži puno pažnje.

Prabhu Brahma je započeo sa milozvučnim bhajanima, koje inače rijetko pjevamo, dok su nas sa oltara promatrali Sri Sri Goura Nitay. Lekciju je također dao Brahma das. Nakon lekcije smo imali spontani razgovor na temu iz lekcije, a zatim se poveo razgovor o našem Guru Maharaju  Nj.Sv. Bhakti Tirtha Swamiju i njegovim knjigama. Ponijela su me sjećanja na našeg divnog duhovnog učitelja, toliko milosti sam dobila od njega, ali ne znam da li je sada zadovoljan sa mojom službom. Govorio je da njegovi učenici uvijek trebaju služiti više i bolje od drugih i razvijati nesebičnost. Da li sam barem malo ispunila njegova očekivanja? Sigurna sam da ću na neki način dobiti od Njega odgovor.

Feast je završio prasadamom, koji je pripremila domaćica mataji Savitri. Prije odlaska obećali smo jedni drugima da ćemo se češće sastajati i družiti na nedjeljnim feastovima u Virovitici i Bjelovaru. Bjelovarski bhakte, Jay!

Hare Krishna!

Vaš sluga Bhavatarini d.d.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 36 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 554 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::