Pojmovnik
Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Inteligentna osoba ne uživa u izvorima bijede, koji nastaju dodirom s materijalnim osjetilima. O Kuntin sine, takvi užitci imaju početak i kraj i mudar čovjek ne nalazi u njima zadovoljstvo.
-- Bhagavad-gita 5.22 --
Pojmovnik ::
 

Narahari Sarakara Thakura   Narahari Sarakara Ṭhākura

 
Intimni je pratitelj Caitanye Mahaprabhua. Bio je poznati učenjak, veliki vaisnava i poznavalac Bhakti-sastra.
 
 

Inkarnacija je gopije Madhu-mati. Intimni je pratitelj Caitanye Mahaprabhua. Bio je poznati učenjak, veliki vaisnava i poznavalac Bhakti-sastra.

Još prije nego što je sreo Caitanyu Mahaprabhua, sastavio je mnoge zabave Radhe i Krsne na sanskrtu i bengaliju i napisao je mnoge poeme i mnoge devocijske pjesme. Zbog njegove intenzivne predanosti Caitanya Mahaprabhu je jedino njemu dozvolio da pjeva o Njegovim slavama u Njegovom društvu, ako bi bilo tko drugi to učinio odmah je bio udaljen iz Njegovog društva.

Mukunda dasa bio je njegov stariji brat, čiji je sin bio Raghunandana. Caitanya Mahaprabhu dao je 3 različite dužnosti za 3 različite vrste bhakta: Narahari Sarakariju je savjetovao da ostane s Gospodinovim bhaktama. Mukundi da zarađuje novac, a Raghunandani da služi Gospodina u hramu.

On i Gadadhara dasa bili su posebno dragi Caitanyi Mahaprabhuu, živjeli su s Njim i služili Ga (on bi Caitanyu Mahaprabhua hladio lepezom i camarom).

Prihvatio je za učenika Locana dasa Thakuru, autora Caitanya Mangale.

Jednom su Caitanya Mahaprabhu i Nityananda Prabhu od njega zatražili med. On je uzeo vodu iz bunara i snagom svoje moći, pretvorio je u med. Otišao je s ovog svijeta nakon što je zadnji put vidio Srinivasa koji mu je bio jako drag i koji je u čast njegovog odlaska organizirao festival.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 174 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 3620 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::