Pojmovnik
Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba potpuno svjesna Mene, koja zna da sam vrhovni uživatelj svih žrtvovanja i strogosti, gospodar svih planeta i polubogova te dobročinitelj i dobronamjernik svih živih bića dostiže mir  oslobađajući se patnje uzrokovane materijalnim bijedama.
-- Bhagavad-gita 5.29 --
Pojmovnik ::
 

Ramacandra Vijayotsava   Rāmacandra Vijayotsava

 
Na ovaj je dan Hanuman ispod sami drveta rekao Gospodinu Ramacandri da je na kraljevskom Otoku Lanki pronašao i vidio Situ. Čuvši to, Ramacandra je organizirao festival, a zatim krenuo na Šri Lanku.
 
 

Deseti dan uzlazećeg mjeseca u Padamanabha (Asvina) mjesecu, nastupa Vijayotsava. Na ovaj dan Hanuman je ispod sami drveta rekao Gospodinu Ramacandri da je na kraljevskom Otoku Lanki pronašao i vidio Situ. Čuvši to, Ramacandra je organizirao festival, a zatim krenuo na Śri Lanku.

Rama i Hanuman

Na ovaj dan osoba može pripremiti posebnu puju za Gospodin Ramacandru i zatim u Njegovu čast počastiti Vaisnave. Ovaj festival je naročito popularan u sjevernoj Indiji, gdje se, za ovu prigodu, spaljuje veliki papirnati prikaz demona Ravane uz glasno pjevanje Pobjeda Rami, Pobjeda Rami.

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(33 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 39 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 2216 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::