Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Uvijek misli na Mene, postani Moj bhakta, odavaj Mi poštovanje i obožavaj Me. Tako ćeš, potpuno svjestan  Mene, sigurno doći k Meni.  
-- Bhagavad-gita 9.34 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 23.07.15. 23:04
 

ISKCON HR - Izvještaj HVV-a o radu i aktivnostima u prvoj polovici 2015.

 
 

Izvještaj HVV-a o radu i aktivnostima u prvoj polovici 2015.

Članovi HrvatskogVaišnavskog Vijeća (HVV, eng. Croatian National Council, CNC) u koordiniranju rada hrvatske yatre tijekom prve polovine ove godine diskutirali su putem skype konferencija, a redovni sastanak Hrvatskog Vaišnavskog Vijeća planira se, sadaveć tradicionalno, u kolovozu na ličkom kampu. Iznosimo redovni polugodišnjiizvještaj o radu HVV-a i o događanjima u hrvatskoj yatri, a za sva pitanjamožete nam se osobno obratiti ili pisati na info@pamho.net

Ispred Hrvatskogvaišnavskog vijeća,
Vaš sluga Isvara Puri das

Proslavimo ISKCON-ovih 50 godina - Nastavljene su pripreme definiranja programaza proslavu obljetnice 50 godina osnutka ISKCON-a, koja će se održati u srpnju 2016. godine. Uključimo se kad dođe vrijeme i proslavimo zajedno!

Organizirani 'Disciplecourse' i drugi seminari - U skladu s rezolucijom GBC-ao uvođenju obveznog Tečaja za učenike (eng. Disciplecourse) za sve bhakte koji će od Janmastamija 2015. godine primati duhovnu inicijaciju, na inicijativu CNC-a pripremljena su i već organizirana dva seminara (Manjari gopi dd): jedan u Zagrebu, drugi u Rijeci; Organizirani su bhakti sastri seminar u zagrebačkom hramu te seminari 'Matajis u vaisnavskoj kulturi' i mnoštvo seminara i predavanja širom Hrvatske.

Rastući sankirtan itiskanje knjiga - Krajem lipnja su tiskana 4 naslova Chaitanye Caritamrite koja nedostaju na području Hrvatske i susjednih zemalja:Adi 1 i cijela Antya lila;

 U pripremi su reizdanja knjiga Život nastaje iz života, Sri Isopanisada, Bhagavad gita kakva jest i Nauk osamospoznaji (Suvarna-bindu das, Dvija-nayaka das);
Potreba za 'prijevremenim' tiskanjem nastala jeradi povećanja sankirtana u Hrvatskoj – 2014 godine podijeljeno je dvosturko više knjiga nego li 2013.godine. Najveći porast dijeljenja dolazi iz zagrebačkog hrama. Sankirtan jayna ki- jay!

Uspješni rezultati u odnosu s javnošću - Susreli smo se (Devarsi Narada das i Isvara Puri das) nekoliko puta s predstavnikom za vjerska pitanja pri gradskoj skupštini grada Zagreba kao i s bivšim predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem u njegovom uredu. Pri tome smo svaki susret završili razgovorom o duhovnim temema i kratkim bajanom; Nakon redovnih predavanja na Filozofskom fakultetu i stalnih kontakata sa sveučilišnim profesorima, organiziran je (Ajitananda das) posjet profesora i studenata ISKCON hramu uz predavanje i prasadam te je dogovorena i daljnja suradnja; Predstavnici hrvatske yatre u svibnju mjesecu aktivno su sudjelovali na ISKCON komunikacijskom seminaru u Radhadeshu pri čemu su prezentirali status i aktivnosti MDSK u RH na polju odnosa s javnošću.

Kako djeluju lokalne MDSK? -Trenutno kao podružnice hrvatskog ISKCON-a imamo pravno registrirane zajednice u Zagrebu, Splitu, Karlovcu, Rijeci, Osijeku, Puli i Virovitici;

Novi predsjednici MDSK u Zagrebu i Rijeci nakon isteka mandata prethodnih predsjednika su:Suvarna Bindu das i Dvaraka Gamana dd, zaželimo uspjeh kako njima tako i zajednicama koje predstavljaju; Na ličkom kampu planira se odrediti i novi predsjednik hrvatske yatre jer sadašnjem ističe drugi predsjedničkimandat.

Pravna pitanja i proces legalizacije - Nastavljen je postupak legalizacije nepravno dograđenih dijelova hramskih zgrada u Zagrebu i u Puli. Upravo smo primili potvrdu da je Zahtjev za legalizaciju zagrebačkog hrama službeno je prihvaćen i potvrđen od strane nadležnog tijela; U Splitu radi promjene u imovinsko-pravnim odnosima na višem nivou, bhakte će morati potražiti novi prostor, jer sadašnji više neće biti davan u najam.

Pomoć viših autoriteta - Zagrebački hram je u svibnju posjetila EURO RGB komisija čiji je zadatak bio snimiti stanje u hramu i izvijestiti više autoritete, očekuje se izvještaj; Zagrebačkim hramom upravlja Hramski odbor pod vodstvom GBC-a za Hrvatsku HH Prahladananda swamija; Hrvatsko vaišnavsko vijeće zajedničkom je svojom Izjavom dalo podršku HH Prahladananda swamiju za njegov angažman u Zagrebu i u hrvatskoj yatri.

Ratha yatra i nadolazeći festivali - U Rijeci je 6. lipnja održana trinaesta riječka Ratha yatra u organizaciji MDSK Rijeka (Dvaraka Gamana dd)  kojoj su prisustvovali HH Krsna Ksetra Swami, HH Candramauli Swami, HH Smita Krsna Swami, HG Vaiyasaki Prabhu i HG Rohini-suta Prabhu; 

U Ličkoj Jesenici završavaju se pripreme za tradicionalni Lički kamp (Murari gupta das) koji se održava od 10. do 16. kolovoza a pozvani gosti propovjednici su HH Prahladananda swami, HH Smita Krishna Swami, HH Bhakti Vikasa Swami i HG Manidhara Prabhu, dok se u Splitu u organizaciji splitske yatre (Yasoda Jivana das) pripremljen ljetni bhakti festival sa HH Sacinandana swamijem.


 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 59 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1354 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::