Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Sve što radiš, sve što jedeš, sve što nudiš ili daješ i sve strogosti koje vršiš - o Kuntin sine, ponudi Meni.
-- Bhagavad-gita 9.27 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Uto, 13.10.20. 16:53
 

Zagreb - Informacija 13.10.2020: Stanje s Corona virusom, programi i službe

 
 
HH Candramauli Swami koji se trenutno nalazi u Ljubljani pozitivan je na Corona virus. U samoizolaciji je i srećom, prema informacijama koje smo dobili, osjeća se dobro. U ljubljanskom su hramu poduzeli odgovarajuće zaštitne mjere, pa svi koji eventualno uskoro namjeravate u Ljubljanu preporučamo da se prvo raspitate o situaciji.

Nekolicina bhakta iz zagrebačke kongregacije također je nedavno imala simptome corona virusa, o čemu su nas izvijestili. U dogovoru sa svojim doktorima proveli su potrebni period u samoizolaciji, te su ozdravili ne dovodeći druge u opasnost. Troje bhakta u hramu također su prošli kroz iste simptome uz potpunu izolaciju, i uz redovni kontakt s doktorom. Sada je prošlo više od deset dana i nemaju nikakvih tegoba. Trenutno je samo jedan bhakta u potpunoj izolaciji i makar se sada osjeća potpuno dobro, radi sigurnosti ostalih, neće izlaziti iz svog prostora (soba s WC-om) sve dok ne prođe potrebni period. U kontaktu je s doktorom za svaki slučaj.

Nedjeljne programe i druga veća okupljanja u hramu za sada smo na kratko ograničili. Jedan Sunday feast je radi odlaska velikog broja bhakta na kesrenijadu otkazan, a drugi je tjedan dana nakon toga održan uz vrlo stroge mjere. Nadolazeći nedjeljni program 18. listopada bit će u gradu, a oni koji su bili u kontaktu sa zaraženima neće doći. Hoće li u hramu biti program u nedjelju 25. listopada i pod kojim mjerama bi se održao, odredit će se ovisno o razvoju situacije i na vrijeme ćemo vas izvijestiti.

Jutarnji se programi redovno održavaju, ali uz poštivanje nužnog razmaka i nošenje maske, a predavanja naravno možete pratiti sa sigurne udaljenosti – online. Na pojedinačne službe poput kuhinje i oltara može se dolaziti, a preporuka je prije dolaska provjeriti stanje pozivom u hram.

I na kraju koristimo priliku zahvaliti se Suvarna Bindu prabhuu i Lila Sakti mataji što su u jednom periodu u potpunosti preuzeli odgovornost za službe pri oltaru i u kuhinji. Oni Krišninom voljom nisu imali nikakve simptome i potpuno su se posvetili održanju brahmanskih službi oko Sri Sri Gaura Nitai, a izvana sve potrebno donosio je Devarsi Narada prabhu. Hvala.

Vaš sluga Govindananda das
LVV Zagreb – Komunikacije
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(32 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 35 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 400 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::