Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Inteligentna osoba ne uživa u izvorima bijede, koji nastaju dodirom s materijalnim osjetilima. O Kuntin sine, takvi užitci imaju početak i kraj i mudar čovjek ne nalazi u njima zadovoljstvo.
-- Bhagavad-gita 5.22 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Pon, 31.08.15. 12:42
 

Izvještaj s AG harinam turneje 2015

 
 
Nakon više od 1000 km prevaljenih u desetak dana i 20-ak harinama u warp brzini čovjek ne može a da ne pomisli da je vrijeme stalo jer je sve proteklo tako munjevito brzo. Nakon ekstatičnog ličkog kampa zapalili smo za Pulu odnosno Medulin i tu smo imali prvi harinam koji nam je poslužio kao generalna proba za nadolazeće nastupe. Zatim su se nizali Pula, Rijeka, Selce, Zadar, Vodice, Šibenik, Split, Omiš itd.

Prvi puta našem partiju pridružila su se djeca bhakta, nasa budućnost i to je dalo posebnu draž cijeloj turneji – mladići Narayana (16), Kristijan (14) i Gauranga (16) dobro su se  snašli u svijetu “odraslih” i brzo adaptirali na život putujućih propovjednika.S nama su također bili i bhakte iz zagrebačkog hrama – bh.Marko, bh.Bruno i bh.Josip te iskusni borci Vaikuntha Murti prabhu, Agastya prabhu i naravno, prekaljeni ratnici Mahat-tattva prabhu i Suvarna-bindhu prabhu. Mnogi drugi bhakte su nam se povremeno pridruživali, posebno Vrindavan-bihari prabhu sa svojom suprugom Subhadrom mataji.

Turneja je bila iscrpljujuća ali i nadahnjujuća. Podjeljenjo je oko 300 Srila Prabhupadovih knjiga, puno osmjeha i lajkova pa čak i nekoliko japa. Jedan je gospodin na pulskom parkingu, dok smo se spremali otići nakon harinama, dotrčao i objasnivši da nas prati i traži po gradu duže vrijeme zatražio englesku Bhagavad-gitu.
 
Uvijek je lijepo vidjeti kako je proces pjevanja Svetih Imena tako moćan da nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svaki od tisuća prolaznika koji su čuli Sveto Ime Gospodina Krsne i Rame dobiva priliku za duhovni život. U cijeloj turneji nismo imali skoro niti jedan incident. Ljudima smo skroz simpatični i prekrasno je vidjeti buđenje duša kroz radost na njihovim ozarenim licima. To je nešto najljepše na svijetu, biti svjedokom mistične čarolije Svetog Imena koje dira u srce i najokorjelije materijaliste. 

Na kraju, hvala svima Vama dragi bhakte koji ne odustajete od ovog procesa pjevanja Svetih Imena Gospodina unatoč svim izazovima i iskušenjima. Kao sto je prokomentirao jedan naš prijatelj nadahnut harinam turnejom i općenito Svetim Imenom: „Harinam je Bog!“ 

Zahvaljujemo se svim bhaktama koji su nas ugostili i pomogli nam na razne načine. Hvala Vam i Hare Krsna!

Slike s turneje možete pogledati ovdje LINK

Vaš  sluga
Divya-prabandha das
AG Harinam Party servant

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(32 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 41 posjetitelj online
 
 
Ova stranica pogledana je 778 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::