Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko s velikom vjerom uvijek prebiva u Meni, tko u sebi uvijek misli na Mene i transcendentalno Me služi s ljubavlju najprisnije je sjedinjen sa Mnom u yogi i najviši je od svih yogija. To je Moje mišljenje.
-- Bhagavad-gita 6.47 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Ned, 16.01.11. 06:52
 

Karlovac - Izvještaj za 2010. godinu iz Karlovca

 
Aktivnosti, rezultati, realizacije i molitve
 
 

Hare Krsna
Poštovanje svima

Dragi bhakte, prilažemo vam izvještaj koji ukratko sadrži aktivnosti, projekte i realizacije iz 2010. Moći ćete pročitati što smo sve radili i gdje smo bili u toj godini.

Ručak za sve
Ove godine smo ozbiljnije krenuli sa novom vrstom preachinga koju smo sramežljivo započeli 2009. – masovnom distribucijom prasadama, koju smo nazvali „Ručak za sve“. Ideja je bila da ljudima damo ono što mogu prihvatiti i cijeniti, a to je fina, topla i besplatna hrana.  Tako smo ove godine na ulicama Karlovca, Siska i Petrinje podijelili oko 2.000 porcija graha, subjija, riže, mathija, kolača, catnija itd. Održali smo 2 takve akcije u 2009., 9 u 2010., a u 2011. planiramo izaći na ulicu 12 puta.

Harinam turneja "Festival Indije zemljama Mediterana"
Projekt koji smo započeli 2004. svake godine se sve više razvija, a 2010. je premašio sva naša očekivanja. Od Trsta u Italiji pa do Gevgelije u Makedoniji, putovali smo i širili Sveto Ime, ukupno nastupajući u 57 gradova u 7 zemalja, odsvirajući 84 Harinama. Projekt su svojim društvom i milošću obogatili HH Candramauli swami i HG Vaiyasaki prabhu, mnoštvo dragih bhakta iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Makedonije. Za 2011. Imamo malo drugačiji plan, o čemu ćemo vas uskoro obavijestiti. Uz turneju održali smo još 15 Harinama po Hrvatskoj.

Posjeti Gurua i starijih vaišnava
Od siječnja do prosinca 2010. imali smo društvo prekrasnih starijih vaišnava, učenika Srila Prabhupada koji su nas inspirirali, podržavali i ispravljali kroz svoja predavanja,  seminare i bhajane. Gostovali su nam: HH Candramauli swami, HG Urmila devi dasi, HH Smita Krsna swami, HH Subhag swami, HH Prahladananda swami, HG Hari Sauri prabhu i HG Prithu prabhu, a na dulji period posjetio nas je i HG Hare Krsna prabhu iz Italije

Sunday Love Feast
Na žalost, ove godine smo imali mnoštvo raznih obaveza, pa nismo baš svake nedjelje održali SF program, ali smo ipak uspjeli napraviti 28 Sunday Feast-ova, na kojima je u prosjeku 30 bhakta i gostiju. Zadržali smo standard da ulaz ne naplaćujemo, nego se pokrivamo preko donacija , a na opće zadovoljstvo, svaki SF smo imali subji sa sirevima ;)

Javni programi
U 2010. smo održali Festivale Indije u Karlovcu i Sisku, te javni program o vegetarijanstvu u karlovačkoj knjižnici. Predavači su bili HH Candramauli swami i HG Hare Krsna prabhu.

Vegetarijanski tečajevi kuhanja
U sklopu projekta "Zdravi grad", napravili smo i 2 tečaja kuhanja za mlade. To je prekrasan oblik propovijedanja i edukacije na kojem polaznici mogu puno naučiti o vegetarijanstvu i filozofiji nenasilja, što im daje snažan temelj za buduće duhovne aktivnosti.

Sankirtan
Ove godine smo radili Nrsimhadev maraton lokalno u Karlovcu i okolici, a Srila Prabhupada maraton u Šibeniku i Vodicama. Ukupno je u 2010. dijelilo 10 bhakta iz zajednice, podijeljeno je 1118 BBT knjiga na 7 jezika i 80 magazina na albanskom. Za slijedeću godinu planiramo Gaura Purnima maraton raditi u Šibeniku, Vodicama i Murteru (završiti zonu), Nrsimhadev maraton u Kutini, a SP maraton u Sisku, Petrinji i okolici.

Farma New Naimisaranya
2010. godinu možemo ocijeniti jako uspješnom jer smo osim navedenih projekata ostvarili i početak farme New Naimisaranya, gdje se odselio prvi par grihasta. Na farmi smo počeli sa vrtlarstvom i voćarstvom, pa već cijelu godinu u kuhinji Sri Sri Nitay Gauracandre kuhamo sa domaćim batatima, mrkvom, bućama, paradajzima, paprikama, blitvom, jagodama, jabukama itd. U 2011. većina namirnica u našem Vegeklubu „Chandra“ također će biti istog porijekla, tako da će posjetioci moći guštati u prasadamu ekstra kvalitete.

Atma yoga tečajevi
Nastavili smo i sa Atma yogom, u Karlovcu smo redovito držali tečajeve 2 puta tjedno, a u Zagrebu (na FER-u, Fakultetu elektronike i računarstva), jednom tjedno. Otvaranjem novog prostora u MUZI, dobili smo i jednu veću prostoriju za yogu, a tečajevi počinju 1. veljače.


Ostalo
Otvorenje MUZE (Male Urbane Zajednice)
– prostora u kojem svoje aktivnosti provodi 10-tak karlovačkih udruga, a produkt je 9-mjesečnog napornog rada. U tom periodu razvili smo jako dobre odnose u suradnji sa lokalnom samoupravom i ostvarili partnerstva sa mnogobrojnim udrugama. Taj naš istup je ostavio jako dobar dojam na široku javnost, a posebno je privuklo pažnju medija. U siječnju 2011. u MUZI otvaramo Vegeklub „Chandra“, koji će svakodnevno omogućivati prasadam po popularnim cijenama za članove naše Avadhute, a također u istoj zgradi ćemo imati ured.


Naš najveći uspjeh je povjerenje koje nam ukazuje HH Candramauli swami koji je odlučio svoju bazu preseliti u Karlovac, te boraviti ovdje nekih3-4 mjeseca godišnje. Za nas (i za sve vas) to je nevjerojatna milost, jer ćemo imati priliku direktno učiti i družiti se sa tako predivnim naprednim vaišnavom.

Nadamo se da ste zadovoljni sa našom službom u 2010. godini i da ćete nam dati svoje blagoslove da nastavimo dalje širiti slave Sri Sri Nitay Gauracandre. Naša vizija i misija je od početka bila ista, a to je da zadovoljimo naše drage gospodare kroz propovijedanje, izgradnju vaišnavske zajednice i ostvarivanje finih ljubavnih odnosa među bhaktama. Molimo vas da uputite molitve svojim božanstvima, Srila Prabhupadu i svim vaišnavama da nam daju inteligencije, snage i ljubavi da ustrajemo u svojim idealima i budemo ponizni sluge u ostvarivanju njihovih ideja da preplave cijeli svijet sa Krišninim slavama.

Posjetite nas na http://www.avadhuta.hr/
Vaši sluge iz Sri Sri Nitay Gauracandra mandira Karlovac

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 124 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 869 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::