Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba potpuno svjesna Mene, koja zna da sam vrhovni uživatelj svih žrtvovanja i strogosti, gospodar svih planeta i polubogova te dobročinitelj i dobronamjernik svih živih bića dostiže mir  oslobađajući se patnje uzrokovane materijalnim bijedama.
-- Bhagavad-gita 5.29 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Pon, 12.04.21. 19:59
 

Zagreb - Izvještaj o radu Nitay Gaura tima

 
 
Poštovani bhakte
Hare Krišna, Sva slava Šrila Prabhupadu

Sa željom da rad Nitay Gaura tima bude transparentan i (nadamo se) inspirirajući za sve dopustite da Vam ukradem malo vremena i predstavim što smo do sada svi mi zajedno napravili.

Počet ću s vrtnim timom koji je uz pomoć bh.Matka iz Hrama izorao, a Vijaya Gouranga prabhu i Majka Jayanti pripremili zemlju i posadili cvijeće za SSGN i to gladiole, ljiljane, kadife, ukrasni sljez.. Fond za vrtni tim je 800kn godišnje. Za sada je potrošeno 150kn+oranje.

Nakit izrađuje mataji Subhaga. Mataji je napravila za Gaura Purnim nakit i utrošeno je  350kn. Imamo 8 festivala, a godišnji fond je 2800kn. Uskoro se planira edukacija o izradi nakita.

Ekipa za čišćenje predvođena Nandišvara prabhuom i Narayani devi 14.03. očistili su dobar dio hrama, potrošeno je 150kn na prasadam kao okrjepu nakon uspješnog čišćenja.

Cvjetni tim predvođen je mataji Ljerkom. Mjesečni fond  je 1.300kn koje u 99% slučajeva pokriva mataji Ljerka. Iako u doba zime cvijeća nema SSGN  ipak imaju za ponudu i u vazama. Također se uskoro planira edukacija o izrada garlanda.

Odijelca za SSGN vodi mataji Manjubasini. Fond je (za festivale) 6.000kn. U izradi su nova odijelca za chota božanstva (ili mala u našem žargonu). Kupljena je svila i perle tako da ih imaju u svim bojama. Zahvala ovim putem svima na dosadašnjem radu i izradi.

Maha prasadam tim vodi Sadhumati Sakhi. Zamišljen je kao izvor financiranja za SSGN da se pokrije barem nešto do navedenih troškova. Ideja je bila predstaviti mahaprasadam u ponudi za Gaura Purnim festival, no zbog situacije s covidom znate kako je to završilo. Radujemo se Rama Navami festivalu i Maha prasadamu ! :)

Bhoga tim vode Vishnu Puri prabhu i Keli Manjari. Kao što samo ime kaže nabava bhoge ali ne bilo kakve već prvoklasne bhoge za prvoklasnog Boga, ghee, med, jogurt i voće zasad.

Edukaciju vodi Mayapur Lila devi. Trenutačno radimo na obožavanju Božanstava - došli smo do 4.dijela seminara od 5. Ideja je osvjestiti važnost obožavanja i da se međusobno inspiriramo u služenju i praktično uključimo.

Koordinaciju kongregacijskih bhakta, vodim ja, Krishna kanta das, te vas svakog ponedjeljka a ponekad i nedjelje podsjetim sa svojom tablicom da se uključite sukladno mogućnostima u kuhanje ili pujari službu oko SSGN, cijena samo dobra volja :)

Kao što možete vidjeti službe ne fali, bhakte sami za sad pokrivaju troškove određenih odjela a nadamo se ubuduće da će se to na neki način riješiti putem tima za razvoj projekata koji vodi Hridayananda prabhu i koji je inicijator projekta puja online.

Hvala Vam na vremenu koje ste odvojili na čitanje ovog izvještaja i ako Vas zanima biti dio nekog specifičnog odjela ili daljnja vizija užeg tima molim Vas slobodno me kontaktirajte (Krishna kanta das 092 31 88 908)

Ispred Gaura Nitay tima
Krishna kanta das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(33 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 36 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 397 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::