Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Zbog svog dodira s materijalnom prirodom živo biće u materijalnoj prirodi slijedi puteve života, uživajući u tri gune materijalne prirode. Tako nailazi na dobro i zlo u raznim vrstama života.
-- Bhagavad-gita 13.22 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Ned, 07.02.10. 04:24
 

Dnevnik bh Duje 9

 
Iznenada se iznikuda pojavilo još tri nastavka djela ovog plodnog vlajšnavskog poete...
 
 

Dragi Dnevniče...!?!

Baš je gula ća je završilo polugodište, ali nije baš gula ća san poslin škole mora staromen odnit čitabu sa ocjenaman na očevid. Onda san mu da svjedodžbu i reka «Oče vidi!», to je bija ka očevid. Onda se stari izbečija i reka «Očinjeg mi vida, ća to moje oči vidu!!!» Onda je Mater došla do sudopera di je sude prala i nagnila se ocu priko ramena, «Ća je, kakve su mu ocjene?» A on će ti njoj «Ovaj naš hahar se očito školuje za kršenje četvrtog regulativnog principa, skupija je poker aseva.» A onda san ja zurija u pod i bila mi je živa neugodancija, pa san se počeja branit «Nije, ja san samo branija učenja Šrila Prabupada i Gospodina Čejtanje, ali je učiteljica toliko glupa da ne može primit znanje od mene, vjerodostojnog Krišninog prestavnika, to je biće zato ća je žena pa je manje inteligentna.» A onda se javila mater da «Ma otkad to pilić uči kokoš?», a ja san reka «Je učiteljica je prava kokoš, a ti uvik govoriš da san ja tvoje pile, ali ja ne prihvaćan da mi se vi roditelji tako obraćate, jer to ukazuje na nedostatak poštovanja. Lipo piše u Šrimad Bagavatamu da sinovi vodu roditeje u duhovni svit, i zato vi mene morate gledat ka gurua i svaki dan mi činit picu za ponudu.» Onda je otac prekinija moje izlaganje i reka «Čekaj, čekaj, demangogiju nastranu. Vengo nam brajo reci ća si ti to iša učit učitejicu?»

Onda san mu lipo ovako odgovorija «Pa na primjer primjera, pitala ona mene da joj ja nabrojin misece u godini i ća znaće njiovi nazivi, pa san je ja poučija: Sičanj znači da se taj misec moramo sićat Krišne, Veljača znači da ga moramo veličat i vajat se po podu o" extaze, Ožuljak nas sića da nas to u prsiman ne žuljadu lebra vengo Anarte, Travanj je mices kad moramo bit ponizni ka i trava, a osin toga slavimo dan pojave Gospodina našega Ramačandre, koji je zelen ka i trava, Onda Svibanj znači da se moramo svijat u kirtanu, da nan se sviđa u ovomen pokretu i da moramo svi u banj se kupat tri puta nadan, Lipanj nas podsića kako je Krišna lip ka slika, Strpanj da se još moramo strpit dok pape ne nađe bonafajd sladoleda da se razladimo, ali ćemo ionako prije svi završit u duhovni svit, Kolovoz nas podsića kako je Krišna vozija bojna kola o Arđune na bojnom polju Kurukšetre, i kako u taj misec svi sidnemo u naš kolovoz oliti škodilak i vozimo se na Vjasapuđu, onda Rujan slavimo dan pojave Šrimati Radarani koja voli nosit sari rujne boje, Listopad je misec kad moramo jist lišća ća je opalo sa Tulasi devi, Studeni se smrzavamo ka pasi u ovom materijalnon svitu zbog odvojenosti o Krišne, jerbo pape ne želi trošit pare za grijanje i govori kako moramo bit jogiji, a mater potroši svu teplu vodu iz bojlera, a Prosinac nas uči da moramo bit ponizni i da smo prosjaci koji služu svoga duhovnega učiteja, a osin tega pape štedi đenge za dareve za božić, pa nas šaje u babe na obid, a ona misli kako mi vegetarijanci jedemo samo proso oliti šemedekan, pa se onda posli u školi moran grebat oliti prosit kantun o kruva kad neko dite ji sengvič.»

Onda su se mater i stari pogledali izbezumjeno i nisu moglu doć sebi pa su prvo došli meni. Onda je stari izustija «Ženo di ono radi onaj dičinji psihijatar?», a mater je zakukala «Majko moja, šta će učitejica sad mislit o naman!» Onda san joj ja reka «Eto vidiš kako si vezana i na fors egu. Stalo ti je šta obični karmiji mislidu o tebi. Da si prava baktina, ti bi bila jednaka u časti i nečasti.» Onda je pape arlauknija «Držite me, gospemi ubićuga!!!» a mater je stala između nas i vikala «Nemoj ga ubit, samo ga malo rani!!!» Onda su mi doletili šakomicini u glavu i ja san realizira da je najopasnije zanimanje u materijalnon svitu bit propovjednik. Onda su me za kaznu poslali da u susidovu vrtu ukraden cviće za ponudu, ća je za mene bila najveća sramota jerbo di ću ja frajer i bramačari nosit cviće po ulici, misliće kogod da ga nosin curi, pa san izrazija svoje negodovanje takvin razvojen situacije i reka kako to ne priliči meni ka meni. Onda je pape reka da «A jeli dakle hm! Di ti je sada poniznost i nevezanost, otkrili smo teplu vodu a?» Onda san mu reka kako mi je učitejica isto tako rekla da oli san otkrija teplu vodu. «I ća si jon odgovorija?» pita me pape. «Nisan ja, vengo barun von Bojler.»

Your Servantes Bahta duje

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 74 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1189 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::