Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Oni koji obožavaju polubogove rodit će se među polubogovima, oni koji obožavaju pretke rodit će se među precima, oni koji obožavaju sablasti i duhove rodit će se među takvim bićima, a oni koji obožavaju Mene, živjet će sa Mnom.  
-- Bhagavad-gita 9.25 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Uto, 24.02.09. 09:01
 

Virovitica - Vijesti iz Virovitice 23.02.09

 
Piše: Bhavatarini dd.
 
 
Hare Krishna!

U Virovitici se u posljednja dva mjeseca nije događalo ništa osobito, osim redovitih bhakti sangi. Iz uspavanosti nas je izvukao jučerašnji sunday feast. Prvo je poziv za feast bio objavljen na portalu, da se održava u domu Saci Kumara Goura das i njegove supruge Ramye d.d.

Ramya i ja (Bhavatarini) smo se nekoliko dana ranije u pet minuta dogovorile oko prasadama, tko će što skuhati i ispeći. U goste su pozvani bhakte iz Osijeka, Suhopolja, Daruvara, Koprivnice, Slatine, Kutine, nedostajali su samo Bjelovarčani.  Naime mi  u ovom sastavu češće posjećujemo jedni druge na feastovima.

Jučerašnji feast je započeo melodioznim bhajanima, koje je vodio bhakta Igor  iz Osijeka. Atmosfera je postala vrlo brzo "ugrijana", što od Svetih imena, a što od kaljeve peći koja je isijavala nekih 35 oC.

SidiSadhana das iz Osijeka je zatim dao vrlo inspirativnu lekciju, koja je započela crtićem o jadnom nesretnom crvu, bačenom u mat. svijet. Svi prisutni bhakte su slušali vrlo pažljivo,nije bilo drijemanja i svatko je čini se imao osjećaj, da je ovo predavanje baš za njega. Mataji Nataša mi je danas na ulici rekla sa žaljenjem da je trebala snimati lekciju.

Nakon lekcije imali smo kirtan, koji je vodio Adinath das, a nakon kirtana je slijedio bogati i ukusni prasadam. Svi su bhakte bili zadovoljni ,dobro raspoloženi i opušteno su međusobno razgovarali. Zaista jedno prekrasno druženje, milošću Gospodina Krishne.

Naši domaćini Ramya i Saci Kumar su svojim trudom doprinjeli ugodnoj atmosferi, na čemu im od srca hvala. Također zahvaljujem Osječanima što su milostivo odvojili svoje vrijeme za dolazak u Viroviticu. Ponovo se potvrđuje da samo u društvu bhakta možemo biti ohrabreni i inspirirani  na našem duhovnom putu.

Vaš sluga Bhavatarini devi dasi

 

Povezano:

-> Galerije - SF u Virovitici 22.02
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 67 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 984 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::