Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Svi planeti u materijalnom svijetu, od najvišeg do najnižeg, mjesta su patnje na kojima se odvijaju uzastopno rađanje i umiranje, ali onaj tko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne rađa.
-- Bhagavad-gita 8.16 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Ned, 03.05.09. 15:46
 

Virovitica - Vijesti iz Virovitice - Feast na Virovitičkim ribnjacima

 
 

DRAGI BHAKTE PRIMITE MOJE PONIZNO POŠTOVANJE,

Prošle nedjelje 26.4.09 imali smo, po prvi puta, feast na virovitčkim ribnjacima. Ustvari radi se o 12 jezera, koji idu jedno do drugog, oivičeni su šumom, a kroz šumu ide dosta širok put dovoljan za automobile. Ima staza za pješačenje, tu je izletište gdje mnogi virovitičani provode svoje slobodno vrijeme, a okupljaju se i brojni ribiči.

Bhakte su se dovezli sa svojim automobilima iz Koprivnice, Križevaca, Pitomače, Suhopolja i Slatine i Virovivitice. Okupili smo se na 9. Jezeru, do njega vodi jedan starodavni drveni mostić, zatim staza i široka livada uz rub šume i jezero puno riba. Dok smo postavljali sjedalice i deke, a prabhu Bhavada postavljao svoja Božanstva Sri Sri Goura Nitay, tiho klizeći po površini vode doplivao je prelijepi bijeli labud. Nedostojali su samo lotosi, njih smo zamišljali u umu. Ugođaj Vrindavana…

Prabhu Bhavada i mataji Maytili iz Dugog sela bili su naši gosti. Bhavada je  započeo sa bhajanima, a zatim i sa svojom neizbježnom gitarom u pratnji. Lekciju je također dao Bhavada. Dok smo slušali lekciju, naši mali bhaktići skakutali su po šumi, igrali se na livadi, a pošto ih je najviše privlačila voda, majke su se zabrinuto osvrtale za njima i pokušavale uzaludno iskontrolirati situaciju.

Pred kraj lekcije zapuhao je prohladni vjetar, te smo požurili iznijeti lonce sa prasadamom. Prasadam je bio obilan i svi su se do sita počastili. Glavne kuharice su bile matajis Subhangi, Bhavatarini, Ramya i Nataša. Nije došla Mira, koja je za bhakte poslala sokove i nabavila tanjure i žlice. Ostala je doma zbog temperature. Hvala joj na trudu.

Kao i prošli put sa Drave  i ovoga puta imamo fotke, sa ribnjaka, koje slijede u prilogu. http://img167.imageshack.us/gal.php?g=img0358u.jpg

Hare Krishna, Vaš sluga Bhavatarini devi dasi

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 136 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1139 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::