Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Inteligentna osoba ne uživa u izvorima bijede, koji nastaju dodirom s materijalnim osjetilima. O Kuntin sine, takvi užitci imaju početak i kraj i mudar čovjek ne nalazi u njima zadovoljstvo.
-- Bhagavad-gita 5.22 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Pon, 24.10.16. 20:42
 

ISKCON HR - Naš doprinos Sastanku europskih ISKCON lidera

 
 
Nakon prošlogodišnje stanke, ove smo godine opet kao MDSK u RH bili prisutni na Susretu europskih ISKCON lidera (eng. European Leadership Meeting, ELM).

Susret europskih lidera ELM održan je krajem rujna u Radhadeshu, a uključivao je i centralnu europsku proslavu 50 godina ISKCON-a u EU prostorima u Bruxellesu. Na toj proslavi sudjelovali su uz bhakte iz raznih europskih zemalja i brojni uzvanici iz europskog političkog, kulturnog i znanstvenog života, svi poznavatelji i štovatelji Srila Prabhupada.

Tijekom ELM sastanka, prezentirana je i hrvatska yatra i njeno djelovanje tijekom zadnjih godinu dana:  Lički kamp, 14. Ratha yatra u Rijeci i prvi po puta u Zagrebu, Uvedeni redovni bhakti sastri, Osnivanje MDSK Dubrovnik, Harinami i sankirtani uključujući dvije jadranske turneje... Prezentaciju naše yatre možete vidjeti ovdje.


 

Komentari:

Isvara Puri das - Komentar, objavljeno: Uto, 15.11.16. 14:57

Dubrovnik

Bhakte iz Dubrovnika pravno su formalizirali svoje djelovanje registracijom vjerske zajednice, pri Ministarstvu uprave, pod nazivom MDSK u Dubrovniku. Zajednica je registirana kao organizacijski oblik, tj. podružnica MDSK u RH. Predstavnik i odgovorna osoba je predsjednik zajednice, a ujedno je i član HVV-a (CNC).
O pravnom ustroju MDSK u RH piše na portalu:
http://portal.iskcon.hr/index.php?p=news&id=3826
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 125 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 2374 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::