Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Gospodin nikoga ne mrzi, niti voli, iako se tako čini.
-- Vedanta-sutra 2.1.34 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Izvan Hrvatske - Izviješće bhakta koji njeguju HH Bhakti Tirtha Swamija od 11.05.

 
Prijevod Bhn. Anita; slika preuzeta s http://www.btswami.com/
 
 
Dolaskom HH Jayapataka Maharaje započela je tjedna proslava u Gita-nagara Dhami.

Maharaja je proveo nekoliko sati sa Gurudevom u njegovoj sobi, čitajući mu iz Caitanya Caritamrite. Navečer je HH Jayapataka Maharaja održao inspirirajuće predavanje na temu „vanu seva“. Na kraju programa u Hramu Maharaja je razveselio bhakte spontano počevši dijeliti kolače (bio je rođendan Hari Kiritana d. i Krishna Shakti dd) i maha ulje Gospodina Nrsimhadeve iz Mayapura. Nakon toga, Maharaja je osobno dopustio bhaktama darshane do kasno u noć.

Drugo jutro (majčin dan), Maharaja je održao predavanje iz Caitanya Caritamrite govoreći o majčinstvu. Maharaja je otputovao za Atlantu odmah nakon predavanja i svi smo mu zahvalni na druženju, vrememu provedenom s nama i posjetu našem voljenom Gurudevi.

Nekoliko sati kasnije zajednička yajna održana je u hramskoj prostoriji za Gurudevine nove učenike koji su pritom gledali Gurudevinu Vyasa Puja lekciju danu početkom godine.

Tu večer, nekoliko Srila Prabhupadinih učenika, HH Radhanatha Maharaja, HH Candramauli Maharaja, HH Candrashekara Maharaja, HH Bhakti Marg Maharaja i mnogi drugi bhakte i iz New Vrndavana i od drugdje došli su čuti nedjeljno predavanje “Festival of Inspiration”. Sve skupa preko dvijestotine bhakta pratilo je program. Gurudeva je održao vrlo osjećajno predavanje o zahvalnosti i svi su se od srca nasmijali kad je opisivao trikove pomoću kojih je pobjeđivao u svim sportskim događajima na godišnjim izletima u Gita–nagari. Dok je govorio Gurudeva je pokazivao nevjerovatnu izdržljivost i snagu, bio je tako sretan okružen mnogobrojnim bhaktama koji su došli iz cijelog svijeta kako bi bili s njim.

Nakon predavanja, Gurudeva se vratio u svoju sobu a njegovi braća i sestre po Bogu nastavili su s programom nastavljajući govoriti o zabavama u svezi našeg voljenog Gurudeve. Guru Maharaja pozvao je braću i sestre po Bogu da počaste prasadam u kući. Nakon prasadama, svi su se družili s Gurudevom skoro jedan sat. Zaista osjećamo strahopoštovanje zbog toga što je Gurudeva uvijek tako dostupan svima usprkos njegovoj tjelesnoj slabosti.

Zbog dolaska mnogih velikih duša, festivalsko raspoloženje u Gita-nagari je raslo, a okruženje je postalo prepuno euforije, brige i privrženosti. Festivalska atmosfera se zadržala iako su mnogi gosti napustili Gita-nagari. S nama je na sreću ostao HH Radanatha Maharaja, koji je ostao da bi pomagao bhaktama.

Gurudeva se postupno okreće isključivo unutarnjem životu i privodi kraju sve izvanjske aspekte svog nevjerovatnog života. Značajan primjer njegove promjene je Gurugevina odluka da više neće odgovarati na e-mailove.

Ubrzo će vam majka Vrajalila i Ekavira poslati pismo s detaljima vezanim za pripremu Gurudevina odlaska.

Još jedanput, zahvalni smo svima vama koje ste se na razne načine i na raznim mjestima uključili u Gurudevinu misiju.

Vaše sluge, njehovatelji Njegove Svetosti Bhakti-tirtha Swamija

---------------------------------------------------------------------------------------------
"Moja uloga je teška. Slijep sam a tlo pod nogama stalno mi izmiče. Zato molim svete osobe da me podupru svojom milošću."
                                                            - Srila Krsnadasa Kaviraja Gosvami

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(35 glasova)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 93 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 617 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::