Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko s velikom vjerom uvijek prebiva u Meni, tko u sebi uvijek misli na Mene i transcendentalno Me služi s ljubavlju najprisnije je sjedinjen sa Mnom u yogi i najviši je od svih yogija. To je Moje mišljenje.
-- Bhagavad-gita 6.47 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Izvan Hrvatske - Proslava 40 godina ISKCON-a u Butler-u

 
I nekoliko riječi o stanju zdravlja HH Bhakti Tirthe Swamija. Članak je napisao Mohana d. i preuzet je s javne konferencije na COM-u.
 
 
Hare Krsna
Pamho AGTSP AGTGM

Evo da vam se konacno javim malo. Imamo puno sluzbe ovdje na Gita Nagari, tako da nemam vremena pisati svakome posebno.

Ispricat cu vam samo na brzinu jedan jako specijalan dogadaj.

Uglavnom miloscu nekih bhakta i Srila Prabhupada jucer je nas par otislo u Butler na prvi festival povijesne prve rezidencije Srila Srabhupada.

Kao sto svi znate ove godine se navrsava 40 godina od dolaska Jagat Gurua na Zapad, 1965-2005, tako da ce ove godine biti puno festivala ovdje u cast tog nevjerojatnog revolucionarnog dogadaja. U luci Boston ce biti veliki abhisek i arotik, u New Yorku takoder... a sve je pocelo jucer u tom malom gradicu.

Bilo je stvarno prekrasno. Program je poceo u 12 sati u zgradi gdje je Prabhupad proveo 2 tjedna i gdje je dao prvu javnu lekciju. O tom slavnom pocetku koji je promijenio kasnije uvelike religijsku sliku svijeta govorili su Varsana swami, B.V. Madhava swami, Candramauli swami, prof. Allen Larsson... bilo je stvarno jako dirljivo. Svi su nam pokusavali objasniti znacaj i velicinu Prabhupadovog djela, a samim time i znacaj ovog malog mjesta. Nakon toga imali smo kirtan i prasadam, a onda smo imali prvi puta u Butleru hodajuci harinam do kuce gdje je Prabhupada odsjeo.

Cim smo izasli iz zgrade i poceli harinam zustavio se kraj nas jedan auto i starija gospoda je izasla iz auta i rekla da cim nas je vidla na ulici tako obucene sjetila se da je prije 40 god vidjela isto tako obucenog gospodina koji je kasnije postao jako slavan. Ona je bila na jednog lekciji i jos se uvijek sjeca Prabhupada. Pnda su odmah prisli do nje gurui i ispitivali je sve o Prabhupadu.

Nastavili smo dalje sa harinamom sve do kuce na veliko zaprepastenje lokalnih stanovnika. Dok smo dosli do slavne kuce Agarwalovih odali smo postovanje i onda smo se svi sjeli u krug i slusali nektarske price od Varsana swamia o pocecima ISKCON-a.

Prabhupada je prvo dosao u Boston, zatim produzio za New York te odmah zatim otisao za Butler gdje je dosao 18 semptebra u 4 sata ujutro. To je bio kulturni sok i za njega i za njih.

Samo jedan primjer cu navesti. Kada se krenuo tusirati u kupaonicu Prabhupada je mislio da kada sluzi tome da se napuni do vrha i da se onda uzima voda iz nje, a on stoji van kade i polijeva se. Naravno, tada je napravio prvu poplavu caranamritom u tom stanu i tog povijesnog trenutka, rekao je Varsana swami, milost je pocela teci zapadnim svijetom.

Bio je jako specijalan osjecaj biti tamo jucer. Srila prabhupada KI JAY!!! 40 godina ISKCON-a ki jay!!! Butler ki jay!!!

A sto se tice mojeg Guru Maharaja, stanje se totalno mijenja i ide uzlaznom putanjom. Maharaj je prestao piti lijekove i poceo je castiti pizzu i ostalu tesku hranu. Svi su mislili da to znaci da je kraj blizu i da Maharhja odlazi, ali sada mu je stanje bolje tako da se nista ne zna. Kako bude Prabhupada htio tako će biti.

Pozdrav svima u Hrvatskoj i sire!

PARAM VIJAYATE SRI KRSNA SANKIRTANAM

Vs. Mohana dasa

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(35 glasova)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 24 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 551 put.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::