Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Sve što radiš, sve što jedeš, sve što nudiš ili daješ i sve strogosti koje vršiš - o Kuntin sine, ponudi Meni.
-- Bhagavad-gita 9.27 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 15.01.19. 20:01
 

Nova Jaladuta i na Dandavatsu

 
Na poznatoj globalnoj ISKCON-ovoj stranici izišao je naš članak o promjeni imena zagrebačkog hrama. Originalni članak možete pogledati ovdje, a u nastavku donosimo njegov prijevod na hrvatski:
 
 
Nakon nekog vremena konsolidiranja zagrebačke yatre što je konačno rezultiralo širenjem propovjedačkih aktivnosti, novim bhaktama koji se pridružuju i novom inspirirajućom energijom u hramu i zajednici, zagrebački je hram 1. siječnja dobio naziv "NOVA JALADUTA" kako bi nas uvijek podsjećao na našu povezanost sa Srila Prabhupadom.

Bilo koje poboljšanje ili ekspanzija koje se nedavno događalo ili mu upravo svjedočimo - od izravnih propovjedačkih aktivnosti poput Ratha yatre, kontinuirano rastućih programa za mlade i konstantnog rada na BBT knjigama za cijelu hrvatsku yatru, pa do onih manje izravnih kao što su susreti s hrvatskim predsjednicima, gradskim predstavnicima i ambasadorima u sklopu komunikacijskih aktivnosti - svi mi razumijemo da se to događa samo zbog milosti Srila Prabhupade i njegovih naprednih učenika.

Kako je Njegova Božanska Milost Srila Prabhupada plovio preko oceana na palubama parobroda Jaladute da bi proširio najuzvišenija duhovna znanja u zapadne zemlje, mi kao njegovi sljedbenici pokušavamo iz ovog hrama – Nove Jaladute – uključivati se u istu tu misiju nudeći Srila Prabhupadina učenja i životne vrijednosti svim potrebitim ljudima Zagreba i Hrvatske.

Vaši sluge iz Hramskog odbora Zagreb
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 85 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 867 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::