Kalendar najava
Najave
Novosti
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Oni koji obožavaju polubogove rodit će se među polubogovima, oni koji obožavaju pretke rodit će se među precima, oni koji obožavaju sablasti i duhove rodit će se među takvim bićima, a oni koji obožavaju Mene, živjet će sa Mnom.  
-- Bhagavad-gita 9.25 --
Komentari ::
Maha Rasa dd - Komentar, objavljeno: Pet, 30.07.10. 20:59

ZAHVALA svim bhaktama (1)

HARE KRSNA dragi bhakte,
Sva slava SILA PRABHUPADU.
Molim Vas primite moje ponizno poštovanje.

Htjela bi se zahvaliti SVIM bhaktama koji već tri godine pomažu u našim pionirskim koracima "dovlačenja" Gospodara Svemira u mali gradić kao što je Koprivnica.

Oprostite mi ako taj redosljed zahvala neće biti kornološki ili ako nekog zaboravim.

Krenula bi on naših najbližih susjeda. Susjedi su uvijek od najveće pomoći;
Križevci; Sri Nanda Vraja koji već 3 g preuzima brigu o organizaciji bajana, harinama cijelim putem kuda ide povorka, entuzijastičnom Vamsidariju, Icci sevini, Radhi...

Bjelovar; bh Danijel koji već tri godine slika Ratha yatru i najbržim mogućim načinom ih šalje na portal, bhn LJerka FOOD FOR LIFE, koja izrađuje, služi i distribuira prasadam, Maha Bhavi, Shubagi i Savitri na svoj pomoći na Sangi.

Virovitica i Pitomača; Bhavatarini i Saški, na uduženim novinarskim sposobnostima, Ramyi, Sacikumari i bh Josipu.

Daruvar; Caitanya Mali i Subadra su ove godine izradili tako dobre brfije, da su Jagannath, Subadra i Baladeva cijelim putem do Trga i natrag uživali u slatkišima.

Varaždin; Ayodya, Kalakanti i mali Iravan koji je najmađi član na Ratha yatri ove godine nisu nam se mogli pridružiti, ali sve zahvale za protekle godine. Damodhara Rathi, Anana Gopalu i bh Andreu koji su imali tako milozvučne bajane kad smo stigli na Trg ( to jutro Aindre prabhua je napustio tijelo, pa su bhajani bili posvećeni Njemu), ovim bhajanima pridružio se i Gargamuni prabhu.

Zahvala i Rithudvipu i porodici, te Chaitanya bhakti, Mayapur prabhu što je odvojio svoje dragocjeno vrijeme i vodio bhajane.

Zahvala bhaktama iz Čakovca, Preloga, Murskog Središća, Lendave, specijalno Laksminath prabhu na entuzijazmu i mom bratu po Bogu Mihaelu. Gargamuni prabhu na lekciji i bajanima.

Zahvala bhaktama iz Zagreba, specijalno Jananivas prabhu koji s toliko entuzijazma kupa nektarom Svetog Imena i pricingom građane Koprivnice, Mani Manjari bez koje ova Ratha yatra ne bi bila potpuna, Sacimata i Vrindarika koje su samnom prolazile sva iskušenja i ohrabrivale me - od sveg vam srca FALA. Karuni prabhu koji je ove godine ofarbao i dodao još neke bijele detalje na kola i dao orginalnu zastavu iz Jaganath purija. BHAVADI I MAITILI na pomoći prošle godine oko dolaska HG Krisne ksetre prabhu. Bhavada kad zasvira na svojoj gitari ili VELIKIM ZVONKIM KARATALIMA, taj zvuk mami smješak čak i največih mrguda. GOVINDA NANDI I NITAI PARAMANANDI PRABHU na pomoći oko vođenja Bhakti Sange.

DEVI prabhu i mataji Aniti na velikoj strpljivosti i pomoći oko informiranja bhakta za portal.

VELIKA HVALA BHAKTAM IZ KOPRIVNICE;
Biranci i Josipa koji su finanirali PRASADAM I PROPOVJEDNIKA. Kako je rekao Laksminat prabhu "kad Biranci iz ORISSE časti ima da se pamti 100 godina"
Bh Hrvoje koji je donirao za put Božanstvima iz Rijeke, donirao voće i pomagao oko uređenja kočije. Mojoj sestri po Bogu Lila shakti koja se ekspandirala gdje god je trebalo.

Mayapur lili, Hridayanandi i mami Lidiji na prekrasnom prasadamu kojim su zadovoljili Jagannathe, a kad su Oni zadovoljni onda su i bhakte zadovoljni.
bh. Zoranu na njegovoj vječjoj službi izrada osvježavajućeg LASIJA koju Jagannathi specijalno voli za vrijeme ovakvih vrućina.

bhn Eleni koja šiva i radi super kolače, Adrijani za njezine slastičarske delikatese, uređenju i farbanju kola prošle godine bhn Biserki na kiflicama...

bh Slaveku i Zdenku koju brinu o kolima i montiranju kupolu,.. i mom ocu koji sve tolerira.

SPECIJALNO SE ZAHVALJUJEM BHAKTAMA IZ RIJEKE. Oni nas uče i pomažu nam kako zadovoljiti Gospodara Svemira - barem malo.

Najveća Hvala DVARAKA-Gamani da svoj pomoći oko administracije i organizacije Ratha yatre i mojoj predivnoj sestri po Bogu Vrindavan biharini, Nilacala Candri prabhu na svim blagoslovima i pomoći, Vamšiju, te bh Ferdi na izradi plakata i dolasku, Gautami i Jamuni - bez Njihove vožnje mi ne bi mogli vući Jaganathe i upućivati molitve, Mahastri mataji koja je Njihova veoma povjerljiva sluškinja, koja nam je dopustila da ih možemo grliti i imati najpersonalniji daršan.

Na kraju, a UVIJEK NA POČETKU bi se zahvalila autoritetima koji dugi niz godina pomažu našu yatru; Kaivalyapati je naš djed Bišma, Gaur-Gadadhara prabhu je OTAC ove yatre, a stric Sundarananda nas sve ovo vrijeme vodi i pomaže nam. Hvala i Dharani Patiju- našoj kalpa vriksi. Veliko hvala i MOHANU I ADBHUTU DATRI iz Karlovaca, koji su mi dali preporuku za prihvaćanje i inicaijaciju.

Radha Govinidi i Nanda Kisori koji su prošle godine došli čak iz Splita.

Zahvalila bi se Krsna Ksetri prabhu na pomoći i blagoslovima prošle godine, Krathu prabhu koji je dobronamjernik ove yatre, Indradyumni swamiju i Njegovim učenicima, Sacinandana Swamiju - kada smo Lalila, Mani Manjari i ja bile u Jagannath puriju 2007.g na Ratha yatri dao je instrukciju da budemo što dulje izložene pogledima Jagannatha i do čega je to dovelo da organiziramo na našim područjima Ratha yatru.

Velika hvala mom duhovnom učitelju HH.Radanatha Swamiju. Njegovim plesom pred Gospodinom Jagannathom nešto se pokrenulo i u mom tvrdom srcu.

VELIKA HVALA MNOGIM PROPOVJEDNICIMA I bhaktama, kao i onima koji više nisu među nama, koji su poput CIGLA u 16-est godišnjim temeljima Koprivničke yatre.

u službi KC RATHA YATRE
Maha rasa devi dasi
... komentar na novost: Vijesti iz Koprivnice
 
Bh. Ante B. - Komentar, objavljeno: Pon, 19.07.10. 15:13

Sve slava HG Aindri Prabhuu

Mislim da su mi njegovi bhajani Vrindavan Mellows bili prvi koje sam čuo otkako sam se pridružio pokretu, i do dan danas su mi ostali vjerojatno najdraži. Tako mi je žao što ga nisam vidio i uživo u Krsna-Balaram mandiru kako svira i pjeva, jer nisam do sada bio u Indiji. Njegovi bhajani zauvijek ostaju u mom srcu.

Odajem mu svoje ponizno poštovanje.

Je anilo prema dhana...
... komentar na članak: H.G. Aindra Prabhu napustio tijelo
 
Amala Harinama das - Komentar, objavljeno: Pon, 19.07.10. 13:52

HG Aindra das (ACBSP) napustio tijelo

Jedine bhajane koje sam slusao zadnjih par godina bili su od Aindre prabhua!!!

Sva slava mu!!!!
... komentar na članak: H.G. Aindra Prabhu napustio tijelo
 
Ivana ?. - Komentar, objavljeno: Pon, 19.07.10. 12:17

Aindra prabhu

Ne samo da posjet Krišna Balaram mandiru neće više biti isti bez Aindre prabhua, cijeli svijet će biti drugačiji bez tako velikog vaišnave. Moje ponizno poštovanje.
... komentar na članak: H.G. Aindra Prabhu napustio tijelo
 
Bh. Marko J. - Komentar, objavljeno: Sub, 17.07.10. 20:52

Kremiranje

At 4.00 PM, the dead body of Sri Sri HG Aindra Prabhu was brought to the Krishna-Balaram Temple from Mathura Hospital. The body was bathed, dressed up and garlanded at 5.00 PM. With the accompaniment of the devotees of Vrindavan the body was taken on procession and made three parikramas to the temple. The body was then taken to the Samadhi of Srila Prabhupada for darshan.
About a thousand bhaktas of Vrindavan took a procession and carried the holy body from the Vrindavan Mandir through the Vrindavan Seven Gosvami Temple Road chanting kirtan and reached Keshi Ghat on the bank of Yamuna. After bathing at Yamuna, the holy body was placed on a pile of wood for cremation and the flame was ignited at 6.38 PM by H.H. Mahanidhi Swami in the presence of .H.H. Radha Raman Swami, the Temple President Pancagauda Prabhu and Bhubanesvar Prabhu and other devotees of the temple. All through, the accompanied devotees enthusiastically chanted kirtan and danced around the holy flames of cremation as they did while H.G Aindra Prabhu chanted the Hare Krishna Mahamantra in the Krishna-Balaram Temple.
... komentar na članak: H.G. Aindra Prabhu napustio tijelo
 
Dinka F. - Komentar, objavljeno: Sub, 17.07.10. 17:06

Aidra prabhu

...nikad prije nisam čula za Aindra prabhua do jučer.

Slušala sam bhajane Radhanath maharaja: http://www.youtube.com/watch?v=JKozHEoSajI&feature=related ,

te nakon toga u 22:51 Aindra prabhuove bhajane http://www.youtube.com/watch?v=SbAyOsPIo9E&NR=1 .....

danas pročitam da je napustio tijelo....

Odajem mu svoje ponizno poštovanje.

vs Dinka
... komentar na članak: H.G. Aindra Prabhu napustio tijelo
 
Sundarananda d. SNS - Komentar, objavljeno: Sub, 17.07.10. 14:39

Aindra Prabhu!

Posjeta Krishna Balarama mandiru više neće biti isto iskustvo kao kada ste znali da svaki dan sat vremena prije Gaura aratija Aindra pjeva za Sri Sri Radhe Syam.

... komentar na članak: H.G. Aindra Prabhu napustio tijelo
 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(32 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 11 posjetitelja online
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::