Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Ovu Moju božansku energiju, koja se sastoji od triju guna materijalne prirode, teško je nadići, ali oni koji su se predali Meni mogu je lako nadići.
-- Bhagavad-gita 7.14 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Sri, 07.11.12. 17:04
 

Karlovac - Rujan i listopad

 
Preaching aktivnosti u našoj zajednici u 9. i 10. mjesecu
 
 

Hare Krsna
Poštovanje svima

Dragi bhakte, željeli smo vas obavijestiti o zbivanjima u Karlovcu u mjesecima rujnu i listopadu. Pod vodstvom i inspiracijom Njegove Svetosti Candramauli swamija, održali smo par propovijedačkih programa koje smo htjeli podijeliti s vama.

U rujnu  nas je posjetio Njegova Svetost Smita Krsna swami. Maharaj je održao dva programa, od kojih je prvi bio ujedno i prvi program u hramu u New Shantipuru, a drugi je održao na farmi u Tušiloviću kod Gauranga Narayan prabhua i mataji Mamate. Maharaj je pričao o važnosti jednostavnog života u skladu s prirodom i Bogom, te je dao vrijedna uputstva bhaktama u vezi dolaska kravice i brige oko nje.  Tri tjedna kasnije stigla je kravica Olga i dobila reinicijaciju u Orissa devi.

Krajem rujna održali smo prvi ovogodišnji „Ručak za sve“ na kojem je sudjelovalo osmero bhakta. Podijelilo se oko 500 porcija kitrija i mathija. Sjeckalo se povrće večer prije, kitri smo skuhali rano ujutro, a mathije smo pekli direktno na mjestu gdje smo dijelili prasadam. Program se održao u sklopu Sajma udruga, a uz prasadam dijelili smo i incense, Prabhupadove knjige, Tulasi ogrlice i začine.

Početkom listopada, osječki umjetnik Nikola (koji je veliki simpatizer bhakta) održao je u karlovačkom muzeju izložbu kipova od slame. Tom prigodom mataji Aleksandra Goreta, koja je u vrhu uprave muzeja, nam je osigurala dijeljenje prasadama na otvorenju izložbe. Ispekli smo 250 slatkih i slanih samosa, te oko 60 pizza. Sve je planulo u trenu, kako nam je rekla Aleksandra, a Nikola je bio jako zadovoljan.

Krajem listopada, u suradnji sa udrugom Krsna iz Rijeke, sudjelovali smo u jednom jako neobičnom preaching programu u mjesto u koje je jako teško doći propovijedati. To je bio karlovački zatvor. HH Candramauli swami nam je ekspertno objasnio kako se ponašati prema zatvorenicima, ne smiju osjetiti razliku između nas i njih, trebamo biti u duhu samilosti, poniznosti i ljubaznosti. Program je organizirao Maha Simha prabhu iz Rijeke, prevodila je mataji Vinata, te je sudjelovalo još nas trojica iz Karlovca. Maharaj je pred punom sobom zatvorenika i par čuvara održao predavanje o slobodi duše, nakon kojeg su zatvorenici postavili oko desetak pitanja. Na kraju smo (mada to nije običaj za ovakav tip programa), na zahtjev zatvorenika održali još 2 bhajana, a zatvorenici su pljeskali i pjevali. HH Candramauli swami je bio jako zadovoljan i na veliku radost zatvorenika, rekao da ćemo program sigurno ponoviti. Podijeljeno je i desetak Savršenih pitanja, te par knjiga na engleskom i slovenskom (još nema hrv. prijevoda) kako prakticirati Svjesnost Krsne u zatvoru.

Dan kasnije hram je posjetio gradonačelnik Karlovca koji je prijatelj sa Candramauli swamijem, pa ga je Maharaj pozvao na ručak i posjetu hramu. U 4-satnom posjetu razgovarali su o jako puno duhovnih tema i počastili prasadam (12 preparacija). Gradonačelnik je jako nahvalio prasadam i obećao ponovo doći kad se Maharaj vrati sa putovanja po svijetu.

Tri dana kasnije, povodom Rama Vijayahotsave održano je i službeno otvorenje Sri Sri Nitay Gauracandra mandira u New Shantipuru. HH Candramauli swami je održao predavanje nakon kojeg smo uz kirtan spalili Ravanu (3 metra visok oblik Ravane od sijena) sa gorućom strijelom. Prisustvovao je velik broj Maharajevih učenika koji su po snijegu stigli iz Pule, Varaždina i Zagreba. Svima im se od srca zahvaljujemo. Dan kasnije, Maharaj je otputovao za SAD i Indiju, a vratiti će se krajem ožujka.

Ponizno molimo sve bhakte da nam podare svoje blagoslove i oproste na uvredama koje smo počinili. Sve vas pozivamo da posjetite Sri Sri Nitay Gauracandru u prirodi New Shantipura, a najave programa naći ćete na portalu.

Vaši sluge iz Sri Sri Nitay Gauracandra mandira Karlovac

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 102 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1254 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::