Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Svi planeti u materijalnom svijetu, od najvišeg do najnižeg, mjesta su patnje na kojima se odvijaju uzastopno rađanje i umiranje, ali onaj tko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne rađa.
-- Bhagavad-gita 8.16 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 12.07.18. 15:12
 

Srbija - BALKAN EXPRESS TOUR:BEOGRAD - NOVI SAD 2018

 
Još su jednom suzagrebački bhakte potegnuli u susjedstvo. Nakon nedavne turneje u Sarajevu, posjetili smo Beograd i Novi Sad. Kao što je izazovno prenijeti svu ljepotu prirode slikajući na platnu, tako je i izazovno prenijeti svu ljepotu harinama i sankirtana samo kroz riječi. Bilo je to sjajnih 10 dana u svjesnosti Krišne. Neopisiva turneja.

 
 

U 15 dana organizirali smo 5 javnih programa u beogradskom Bhakti hubu. Od toga, jedno filozofsko predavanje, jednu radionicu kuhanja, mantra performans, kirtan večer uz kratku vedsku inspiraciju i seminar o bhakti-yogi.

Svakodnevni posjet beogradskim ulicama omogućio je mnogim građanima susret sa Srila Prabhupadinim knjigama. Tome je pridonio i bh. Sandy, koji je prije samo nepuna dva mjeseca sreo bhakte u harinamu u Zagrebu, a sada već dijeli knjige drugima. Tko to može shvatiti.

Maha mantra je odzvanjala Knez Mihailovom ulicom i u ušima svih prisutnih.Samo su rijetki, vrlo rijetki uspjeli sakriti osmjeh. Harinama sankirtana ide dalje. U svaki grad i svako selo.

Također, potrudili smo se da i Novi Sad ne bude zakinut za milost Gospodina Caitanye, pa smo stoga u gradu na Dunavu proveli prekrasnih 5 dana.

Sankirtan ekipa, osnažena Nayanananda prabhuom, podijelila je 140 knjiga Srila Prabhupada. Oduševljeni smo reakcijama Novosađana. Jako smo zahvalni na njihovoj ljubaznosti. Neki su od njih prihvatili naš poziv i uz velik interes najavili svoj posjet nadolazećem Fruška Goranga kampu. Jay sankirtan.

Neopisivo smo zahvalni svim lokalnim bhaktama koji su pomogli na razne načine. Posebno hvala Maha laxmi mataji, koja je uložila nevjerojatnu energiju i sudjelovala u organizaciji svakog programa. Veliko hvala i ostaloj ekipi iz Bhakti huba, Madhva prabhuu, Baddha-setu pr., Pandhupr. i Shiva pr.

Veliko hvala bh.Vladi koji nam je doslovce dao svoj dom na 10 dana i koji nas je strpljivo podnosio. Svakodnevno nas je inspirirao svojim entuzijazmom i zahvalnošću. Veliko hvala Atmavan prabhuu koji nam je omogućio i dostavio srpske prijevode Srila Prabhupadinih knjiga. Hvala mataji Silpa karini, koja nas je lijepo ugostila na sangi u svom domu i poslužila ukusan prasadam.

Hvala Sudami prabhuuna inspiraciji i podršci i svima ostalima.

Veliko hvala Avadhuta Raya prabhuu iz Novog Sada. Nesebično je, po tko zna koji puta, učino svoj dom bazom sankirtan bhakta.

Tokom cijele turneje podijeljeno je oko 230 Srila Prabhupadinih knjiga.

GALERIJA SLIKA

U službi Srila Prabhupade

Vedanta-krit das, Bh. Kristijan, Bh. Bruno, Bh. Sandi i Nayanananda das

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(32 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 31 posjetitelj online
 
 
Ova stranica pogledana je 861 put.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::