Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Inteligentna osoba ne uživa u izvorima bijede, koji nastaju dodirom s materijalnim osjetilima. O Kuntin sine, takvi užitci imaju početak i kraj i mudar čovjek ne nalazi u njima zadovoljstvo.
-- Bhagavad-gita 5.22 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 26.11.13. 20:08
 

Srila Prabhupada maraton i nova knjiga - uključimo se: kupujmo, sponzorirajmo ili dijelimo knjige! 

 
 

Hare Krišna, dragi bhakte i prijatelji!U susret nam dolazi još jedan maraton dijeljenja Srila Prabhupadovih knjiga u prosincu, što je izazov koji nas može zbližiti i još više utemeljiti u svjesnosti Krišne.S radošću vas također želimo obavijestiti da za koji dan iz tiska izlazi novo izdanje knjige Lako putovanje na druge planete/Kralj znanja,koja se još prije nekih 25 godina dijelila na ovim prostorima. 


          Kliknite na sliku kako bi vam se otvorila veća i u novom prozoru

Nekolicina bhakta će svakodnevno ići od vrata do vrata, ili od osobe do osobe na ulici. Njih nekolicina će podijeliti jako puno knjiga. Neki će na razne načine pomagati onima koji to čine.Međutim, ono što mnogi od vas mogu, a još toga možda nisu svjesni, je da mogu i sami postati djelitelji knjiga. Molimo bhakte koji žive kod kuće i koji imaju mnoge obiteljske ili studentske dužnosti da učine ovaj Srila Prabhupad maraton posebnim.

Vas ima mnogo i ako svatko od vas proda, pokloni ili sponzorira jednu, nekoliko ili puno više knjiga, to će značajno doprinijeti lijepom zajedničkom rezultatu za zadovoljstvo Srila Prabhupada. 

Niti jedna knjiga nije previše, niti je premalo. Krišni, Srila Prabhupadu i, konačno, tim uvjetovanim dušama koje ih dobiju, vjerujte, znače jako puno.

Srila Prabhupada, ti nas nisi napustio. Ti zauvijek živiš u svojim knjigama. Svijet može reći da je acarya-osnivač Hare Krsna pokreta umro, ali činjenica je da ti nikada nećeš umrijeti sve dok se tvoje knjige dijele. 


"Ako se ovo dijeljenje knjiga nastavi, nikada neću umrijeti. Živjet ću stoljećima." Sve dok su tvoje knjige u središtu, ti ćeš uvijek ostati na prvoj liniji i u središtu ovog propovjedačkog pokreta. Tvoj život je sačinjen od propovijedanja i ti to neprestano činiš, svakodnevno se susrećući s uvjetovanim dušama, propovijedajući vječnu poruku svjesnosti Krišne.


Ne zadovoljava nas da ti samo nudimo cvijeće i slavimo te; niti veliki, raskošni vyasasana posred hramske prostorije. Mi želimo izaći u maraton dijeliti tvoje knjige i položiti rezultate dijeljenja knjiga pred tvoja lotosolika stopala.
"Broj podijeljenjih knjiga - to mi je jedina utjeha u životu." (13 / 8 / 74).

Mi samo želimo proizvoditi tvoje knjige na lokalnom jeziku i odnijeti ih uvjetovanim dušama. Ti si najbolji propovjednik, ti im možeš dodirnuti i promijeniti srca i kroz ovo dijeljenje knjiga ti nastavljaš s buđenjem revolucije u bezbožnim životima ove zavedene civilizacije.

(Vyasa-puja ponuda Srila Prabhupadu od Danske yatre, 1987)

Srila Prabhupada maraton ki jay!

Vaši sluge iz hrvatskog Bhaktivedanta BookTrust odbora,
Isvara-puri das, Suvarna Bindu das i Dvijanayaka das

 

Komentari:

Madhva Muni d. SNS - Komentar, objavljeno: Ned, 01.12.13. 14:53

Odlično!

Meni je ovo bila omiljena knjiga za deljenje. Jedna od retkih koju je lično napisao Šrila Prabhupada. Hoću da kažem Nauka o samospoznaji, Savršena pitanja..., Život nastaje iz Života i sl. su zapravo knjige koje su od tekstova, lekcija, intervjua, pisama itd. sastavili Njegovi učenici. Dok je LPNDP pisana baš sa kao Prabhupadov projekat gde se obraća ljudima. Tako i počinje knjiga: "Dame i Gospodo..."
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 177 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 2064 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::