Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Osoba potpuno svjesna Mene, koja zna da sam vrhovni uživatelj svih žrtvovanja i strogosti, gospodar svih planeta i polubogova te dobročinitelj i dobronamjernik svih živih bića dostiže mir  oslobađajući se patnje uzrokovane materijalnim bijedama.
-- Bhagavad-gita 5.29 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Uto, 28.11.06. 12:06
 

Koprivnica - Izvještaj iz Koprivnice

 
 

Dođite u Koprivnicu!

Dragi bhakte, primite moje ponizno poštovanje!

Sva slava Srila Prabhupadu!

Inspirirana izvještajima iz Virovitice koje redovito piše mataji Bhavatarini, odlučila sam vas izvjestiti i o događajima u Koprivnici.

Vjerojatno se mnogi od vas sjećaju našeg Centra u Slavekovim "goricama" (vinograd) gdje smo uz redovite nama-hatta preachere ugostili i mnoge gurue (Sacinadana Swami, Dhanavir Goswami, Purnacandra Prabhu...). Bila su to vremena koprivničke renesanse nakon koje je uslijedilo zatišje i kad smo mi sami prolazili kroz određena pročišćenja, traženja i sl. No i u tom zatišju često smo imali programe u Hrvojevim "goricama" (ovdje su nekako u početku "gorice" igrale ulogu Centra, hm, valjda zato što se Podravci inače vole družiti na takvim mjestima).

No, nakon nekoliko godina odlučili smo se malo pokrenuti i "spustiti"  u grad te otvoriti preaching centar bliže civilizaciji. Tako smo nekoliko mjeseci bili u Pavelinskoj ulici u Koprivnici, ali smo se zbog određenih problema morali iseliti i potražiti novu lokaciju. Unajmili smo kuću u Ulici Ante Starčevića i to na vrlo dobroj poziciji. Preko puta Centra nalazi se srednja i osnovna škola te tvornica Podravka i općenito je to vrlo prometno mjesto gdje non-stop cirkuliraju ljudi (pa ako ništa drugo, barem čuju bhajane).

U sadašnjem Centru živi Raghupati Prabhu koji svaki dan entuzijastično kuha gablec za zaposlene bhakte. Trenutno mu se u Centru pridružio Padamanuttama Prabhu pa tako svakodnevno imamo različite programe. Pozivamo vas da nam se pridružite na nekima od njih!

Ponedjeljak je rezerviran za istha gosthi na kojem bi se predstavili programi koji se namjeravaju održati taj tjedan, iznesle kritike i pohvale i sl. Utorkom i srijedom su Bhagavad gita lekcije, četvrtkom bhakti-sastri program kojeg vodi Mayapur Prabhu, petkom su, pod vodstvom mataji Marijane, bhakti sange, subotom nama-hatte te harinami, a nedjeljom ujutro, jutarnji program s lekcijom. Uz to, svako jutro u 5 sati je mangala arati. Povremeno se održavaju i nama-yajne, a ove subote (25.11.) imali smo vrlo lijepi program-proslavu obljetnice uzimanja sannyase Sridhar Swamija. Bilo je to vrlo intimna atmosfera u kojoj su se družili učenici Sridhar Swamija (i gosti) slaveći svog gurua i prisjećajući se trenutaka provedenih s njim.

U zadnje vrijeme imali smo vrlo lijepe nama-hatte gdje su nam neki od gostiju bili Sundarananda Prabhu, Vrindavan Bihari Prabhu, Damodar Rati Prabhu, Bhavada Prabhu i drugi i, iako nam je ponekad bilo prohladno u temple roomu, preacheri su svaki puta uspjeli zagrijati atmosferu bilo bhajanima, bilo kirtanom, bilo lekcijom ili svime zajedno. Sad smo nabavili i tepihe pa je još i toplije!

Sve u svemu, koprivnička yatra se pokrenula i molimo vas za vaše blagoslove da i dalje nastavimo "u istom tonu". A moja malenkost će vas povremeno izvještavati kako nam ide...

Vidimo se u Koprivnici!

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 78 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 978 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::