Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Ovu Moju božansku energiju, koja se sastoji od triju guna materijalne prirode, teško je nadići, ali oni koji su se predali Meni mogu je lako nadići.
-- Bhagavad-gita 7.14 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Izvan Hrvatske - O HH Bhakti Tirtha Swamiju sa Gita Nagara farme

 
Pišu: Mohana dasa & Adbhutadatri devi dasi
 
 
Hare Krsna! Pamho! Sva slava Gurudevu! Sva slava Srila Prabhupadu!

Ne znam kako da vam opišem trenutno raspoloženje na Gita Nagari farmi. Sa jedne strane je totalno prekrasno - stalno dolaze neki sannyasiji, održavaju se seminari gdje nas se priprema za Maharajev odlazak, sve je prepuno naših Godbrothera iz cijeloga svijeta dok sa druge strane se osjeća velika tuga zbog Maharaja! U nedjelju smo imali SF i Guru Maharaja je pričao neko vrijeme, ali onda smo ga morali nositi van jer mu je tlak narastao iznenada! Bila je to srcedrapajuća scena - Maharaja nosimo van u kolicima, on se jako snažno plače, a onda je počeo i cijeli hram sa plačem...

Maharaja više ne prima nikakve daršane, ali danas je rekao da želi na daršanu nas par koji smo iznenada stigli iz Europe!! Dok smo hodali prema gore znali smo da je to nas zadnji daršan sa Gurudevom! Na kraju se skupilo nas deset i onda nas je Maharaj pozvao unutra! Naš dragi Gurudeva je sjedio - ležao na fotelji, tijelo mu je skroz propalo, totalno je mršav, držao je ruku na srcu stalno i jedva je pričao. Uglavnom rekao je neke zanimljive stvari svakome od nas i nakon što je spomenuo Prabhupada-počeo se ponovno intenzivno plakati, u zadnje vrijeme se stalno plače. Maharaja i dalje ima svoj nevjerojatan osmijeh. rekao je da ga Prabhupada stalno gleda (onda se počeo smijati) i pokazao nam sliku sa Prabhupadom koju ima iznad vrata u sobi!

Maharaja je stvarno jako, jako slab tjelesno, dok sa druge strane njegov sjaj na licu izgleda kao da se još pomladio-nevjerojatno! Maharaju je bilo jako drago što smo mi svi tamo i rekao je da moramo biti svjesni da smo jako sretni što smo tamo na Gita Nagari jer možemo gledati kako on odlazi iz tijela!

Maharaj je zatim rekao jako tužnu vijest, a to je da on misli da će nakon inicijacija napustiti tijelo... zato vam i sada šaljem ovo pismo jer su inicijacije sutra ili prekosutra (oko 180 bhakta ) i on smatra da njegovo tijelo neće moći izdržati taj dolazak karme od učenika! Zato vas molimo da se molite što više za Gurudeva da ostane što više sa nama! Rekao je da se nada da će mu ti učenici biti zahvalni za to što čini jer nakon što da 180 inicijacija u ovom trenutku će to biti previše za njegovo tijelo!

Molite se za našeg dragog Gurudeva da mu Krishna da snage u ovim posljednjim trenucima.

Vaši sluge Mohana dasa & Adbhutadatri devi dasi

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(35 glasova)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 58 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 570 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::