Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Svi planeti u materijalnom svijetu, od najvišeg do najnižeg, mjesta su patnje na kojima se odvijaju uzastopno rađanje i umiranje, ali onaj tko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne rađa.
-- Bhagavad-gita 8.16 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Pet, 21.07.23. 15:49
 

Zagreb - NOVA JALADUTA - KRIZA

 
POSLJEDNJE INFORMACIJE - 12.9. >>>
 
 

Račun za uplatu: HR1123400091110102369 , Međunarodno društvo za svjesnost Krišne u ZagrebuPOSLJEDNJE INFORMACIJE - 12.9.

S radošću vas obavještavamo da je glavni dio obnove - postavljanje krova - završen!

Sljedeći zadatak nam je obnoviti devastirani brahmacari ašram/II. kat.

POSLJEDNJE INFORMACIJE - 17.8.

Počeli su radovi postavljanja novog krova.

POSLJEDNJE INFORMACIJE - 31.7.

Dragi bhakte, prijatelji i dobronamjernici ISKCON Zagreb hrama Nova Jaladuta!

- Kao što vam je već poznato, 19.7.2023. strašno olujno nevrijeme odnijelo je krov sa zagrebačkog hrama.

- Šteta je ogromna.

- Zidovi i podovi te sav namještaj na II. katu gotovo u potpunosti su uništeni, a oni na I. katu djelomično.

- Oštećene su i električne instalacije.

- Mnogi su odmah priskočili u pomoć.

- U funkciji krova trenutno je snažna cerada koju su bhakte postavili već sljedećeg dana nakon katastrofe.

- Nažalost, zbog učestalih i dugih kiša curenje je nemoguće zaustaviti u potpunosti, što iz dana u dan stvara nova oštećenja.

- Dobra vijest je da donacije pristižu iz cijelog svijeta, na čemu smo vam svima veoma zahvalni.

- Još jedna dobra vijest je da smo među prvima u redu čekanja kod krovopokrivača.

- Izvođač radova je poduzeće specijalizirano za postavljanje krovova.

- Nadzor će obavljati neovisni inženjer arhitekture, što je obavezna zakonska praksa i jamstvo kvalitete.

- Nacrt za budući krov i noseću konstrukciju greda i rogova već je izrađen.

- Krovno rješenje nosi naziv "Gerard" i prema riječima većine stručnjaka to je najbolje i najpouzdanije rješenje za našu situaciju, ali i najskuplje.

- Baš zato, od srca vas molimo, ukoliko ste u mogućnosti nastavite uplaćivati vaše vrijedne donacije, jer u ovome trenutku i najmanji iznos zlata vrijedi. 

- Premda je odaziv izniman, još uvijek nemamo potrebna sredstva.

- U online kampanji je prikupljeno 10.213 EUR.

- Preko računa gotovo 10.000 EUR.

- Obećano nam je još 5.000 EUR pozajmice.

- Nedostaje nam još barem 10.000 EUR za krov.

- Redovni programi, obožavanje Sri Sri Gaura Nitai i sankirtan odvijaju se redovno i beskompromisno.

- Neizmjerno hvala na svemu što ste do sada učinili za hram i hvala što nastavljate činiti!

Ispred ISKCON-a Zagreb,

Vaš sluga Vaikuntha-murti das,

PredsjednikPOSLJEDNJE INFORMACIJE - 22.7.

Nova Jaladuta se prilično dobro drži. Jučer smo imali veliku radnu akciju kojoj se odazvalo puno bhakta. Bh. Nikola, Divya-prabandha prabhu, Nandisvara prabhu, Avadhuta Nitai prabhu, Gudakesa prabhu, Caitanya-mali prabhu, Sudama prabhu, Govindananda prabhu, Dhanvantari prabhu, Satya-sandha prabhu i bh. Dražen (ispričavamo se ako smo na nekoga zaboravili) odradili su najveći zadatak na krovu. Postavili su ceradu koja bi trebala izdržati nove nalete kiše pa čak i oluje dok se ne zamijeni krov, nadamo se uskoro. Troškovnik se iz dana u dan sve više povećava pa vas molimo za pomoć u tom pogledu, a o novim radnim akcijama kojih će zasigurno biti, obavijestiti ćemo vas uskoro. Sri Sri Gaura Nitai ki jai!POSLJEDNJE INFORMACIJE - 21.7.

Do sada je sakupljeno oko 6.000 EUR od potrebnih 52.000 EUR


PITANJEGdje su božanstva?

ODGOVOR: Božanstva su ipak odlučila ostati U HRAMU. Njihovom milošću uspjeli smo omogućiti kvalitetne uvjete za njihovo obožavanje. Kakogod, ukoliko bude potrebe za preseljenjem, imamo spreman aranžman za to.


PITANJEDa li je hram osiguran?

ODGOVOR: Ovo je ključno pitanje. Naravno da smo naučili nešto iz prošle katastrofe. Hram jest osiguran, ali samo jedan dio, a šteta je TOTALNA. Bilo je gotovo nemoguće predvidjeti ovako nešto. S tima da, od toga što je osigurano, koliko će biti priznato ovisi o više faktora. Više ćemo znati nakon vještačenja.

U svezi sa time:

HITNO trebamo spriječiti stvaranje nove štete koje će zasigurno biti ukoliko na vrijeme ne reagiramo. Očekuju se novi naleti kiše i to pljuskova, oluje (tako nešto upravo počinje).

Funkcionalnost hrama za redovno odvijanje programa i obožavanje Sri Sri Gaura Nitai - pjevanje i slušanje - NE SMIJU STATI! 

Zato su nam financijska sredstva za hitnu sanaciju štete od presudne važnosti! Ovdje sad ne postavljamo pitanje osiguranja - jesmo li osigurani ili ne - i ne čekamo odgovor, jer za to nema vremena. 

Ukoliko vam to više odgovara, umjesto donacije možete uplatiti POSUDBU, što znači da ćemo vam vaša sredstava vratiti, bez obzira da li će nam i koliko osiguranje pokriti štetu ili ne. U svrhu uplate samo napišite "posudba".

Unaprijed hvala!POSLJEDNJE INFORMACIJE - 20.7.

Nije tako strašno kako izgleda. Više je nered kako smo spuštali stvari sa katova i naravno to što je raznešeno unaokolo sa krova (dobra komadina krova za 10 muških da podignu stoji naslonjena baki na broju 26, 100 m od hrama). Šteta jest ogromna, ali je popravljiva. Bila bi daleko daleko veća da bhakte doslovno rukama i nogama nisu branili hram do ranih jutarnjih sati kada se vjetar malo smirio. Postavljali smo foliju da što više zadržimo nadiranje ogromne količine kiše u stupu na mjestu gdje potpuno nedostaje krov, a to je gotovo čitavom površinom II. kata. Neizmjerno smo zahvalni Nandisvari prabhu koji je orkestrirao čitavu operaciju cijelo vrijeme. U jednom trenutku, prabhu je, kada je ostalo za spojiti posljednji komad folije, vlastim tijelom na velikom pljusku i snažnom vjetru koji je ogromnom silinom podizao cijelu foliju, držao dva velika komada kako ih vijavica ne bi sve ponovno iščupala. I to je trajalo neko vrijeme. Bh. Dražen je isto odradio lavovski posao. Divya prabandha prabhu je odmah potegao čak iz Daruvara pomoći, ali zapeo je na putu jer cijela Hrvatska je u blokadi. Bhakte lokalno, iz cijele Hrvatske i regije te iz cijelog svijeta već šalju pomoć u vidu donacija, molitvi i blagoslovima - isto molimo i vas. Mnogi bhakte iz cijele Hrvatske, bhakte iz Ljubljanskog templa, svi su se već ponudili volontirati. Neki su uzeli slobodne dane i godišnji - svima im se veoma zahvaljujemo na tome. Ako bude još nešto što budete mogli učiniti svakako ćemo vas odmah obavijestiti na grupi. Božanstva su na sigurnom, bhakte čitavi.PRVA INFORMACIJA - 20.7.

Dragi bhakte, prijatelji i dobronamjernici,

19. srpnja 2023. godine grad Zagreb pogodilo je jedno od najjačih nevremena zabilježenih u povijesti koje je nanijelo ogromnu štetu.

Nažalost, i hram je pretrpio velika oštećenja. Kao što možete vidjeti na slikama gotovo cijeli krov je odnijela oluja. Drugi kat i potkrovlje potpuno su devastirani. Prvi kat je također poplavljen i prokišnjava. Ukoliko se krov ubrzo ne zamijeni - prizemlje, koje uključuje kuhinju, oltar i hramsku prostoriju - također će biti uništeno kako se šteta zbog prodiranja vode povećava iz sata u sat.

Od srca Vas molimo da nam pomognete u ovoj teškoj situaciji. Vrlo je hitno i svaka donacija koju možete dati vrlo je važna za budućnost našeg Pokreta.

Račun za uplatu:

HR1123400091110102369   |   Međunarodno društvo za svjesnost Krišne u Zagrebu


Ispred vaših slugu s Nove Jaladute,

Vaikuntha-murti das,

Predsjednik,

0976810868,

zagreb@iskcon.hr

Bhakte su doslovno rukama i nogama branili hram od nadiranja vode prema nižim katovima. Cijelu noć smo postavljali privremeno rješenje, foliju.

U narednim danima pokušati ćemo spasiti materijal i predmete za sanaciju.

Neizmjerno hvala svima koji su pružili pomoć!

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno su 42 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 2080 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::