Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Zbog svog dodira s materijalnom prirodom živo biće u materijalnoj prirodi slijedi puteve života, uživajući u tri gune materijalne prirode. Tako nailazi na dobro i zlo u raznim vrstama života.
-- Bhagavad-gita 13.22 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Čet, 05.10.06. 08:33
 

Izvan Hrvatske - Novi ISCKON-ov centar u Briselu

 
Prvi put u 15 godina u glavnom gradu Europe nalazi se ISKCON-ov Hram.
 
 

 

U subotu, 13 kolovoza 2005, službeno je otvoren ovaj mali ali važan centar. Brissel je bio jedan od malobrojnih glavnih gradova svijeta u kojima nije bilo Hare Krsna Hrama.

Obližnji Amsterdam ima jedan, Rim također, kao i Paris, Berlin i London. Sada je Lilasuka Dasa, pomogao maloj grupi stanovnika Brissela da prerastu u pogonsku silu novog Brisselskog centra.

2004. Lilasuka je započeo maloj skupini zainteresiranih održavati redovna predavanja i davati prasadam. Grupa je prerasla u 15-20 stalnih slugu, a vikendom ih se znalo skupiti i 150, koji čine temelj za novi hram.

Centar, blizu Rue Royale Blegijskog parlamenta i Royal Palace koji čine srce Brisela. U hramu se nalaze; soba s Božanstvima Gaura Nitai, dobro opremljena kuhinja i prikladno opremljeda soba za gosta propvijednika. Sada kad se centar otvorio, Lilasuka sebe vidi kao osobu koja neće uzeti učešća u direktnom upravljanju novim centrom već će pomagati na druge načine.

Redovni programi uključuju Bhakti-sastri, kulinarstvo i uobičajeno nedjeljno okupljanje uz mantranje, filozofske rasprave, i naravno maleni prasadam. Lilasuka Dasa je zadovoljan kako centar za sada napreduje i rekao je da je sada cilj ovog centra da potraje...

-----------------------

ISKCON Brussels, Rue Royale 185,
2eme étage Koningsstraat 185,
2de verdieping 1210 Bruxelles/Brussel
Phone: 02-2231058

 
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 29 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 576 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::