Članci
Kalendar najava
Najave
Novosti
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Gospodin nikoga ne mrzi, niti voli, iako se tako čini.
-- Vedanta-sutra 2.1.34 --
Članci ::
Članak, objavljeno: Uto, 24.11.15. 17:05
 

Povećanje sankirtana u Hrvatskoj i izazov pred nama...

 
 

Dobar se niz godina u Hrvatskoj godišnje tiskao po jedan BBT naslov. Ponekad dva. Međutim, došlo je do povećanja dijeljenja knjiga u Hrvatskoj od 2014 godine. Tome je ozbiljan doprinos dalo i stavljanje naglaska na sankirtan i povećanje dijeljenja iz zagrebačkog hrama. Rezultat toga je da se lager s knjigama počeo brže prazniti. Nestajale su male knjige. Također, s godinama je podijeljena do kraja i Bhagavad gita.

Tako se naš BBT tim, zajedno s podrškom iz Švedske, našao u slatkim problemima: trebalo je za tisak pripremiti veći broj knjiga. Stoga je plan za ovu godinu bio tiskati čak osam BBT naslova!

Kao rezultat toga knjiga "Život nastaje iz života", koja se dugo vremena u Hrvatskoj nije dijelila, upravo ulazi u tisak. To će biti sedma knjiga koju tiskamo ove godine.

Plan je da bude dostupna do Srila Prabhupada maratona, na njegovo zadovoljstvo. I ova je knjiga, kao i ostale na čijim pripremama radimo, bila detaljno pregledana i dotjerana. Zanimljivo je da smo je pri tome i očistili od umetnutih dijelova teksta koji su postojali u njenim prethodnim izdanjima, unatoč tome što u originalu Srila Prabhupade ne postoje.

Prije toga dorađeni su za njih urađene pdf pripreme za "Bhagavad gitu" i "Sri Isopanisadu".

Osma knjiga iz ovogodišnjeg plana je reprint "Otkrivanja jastva". Također nestaje s lagera... Uz to smo ovog ljeta nakon dugo vremena konačno uspjeli realizirati i tiskanje 4 naslova Chaitanye Charitamrite (Adi 1 i cijela Antya) koji nedostaju ne samo u Hrvatskoj, nego i u susjednim zemljama.

Ranije su se knjige tiskale s filmova, a danas se zahvaljujući napretku tehnologije tiskaju pomoću pdf dokumenata. Stoga naš rad na novim izdanjima uključuje i izradu pdf pripreme. Međutim, jednom kada se pdf napravi, pomoću njega će se svako sljedeće reizdanje tiskati jednostavno i bez puno napora. Želja nam je, i za to tražimo blagoslove, da kroz godine napravimo pdf pripreme za sve knjige na hrvatskom jeziku...

Dragi bhakte, dolazi Srila Prabhupada maraton. Uključite se, uzmite knjige, barem jednu ili dvije, i podijelite prijateljima, rođacima ili slučajnim prolaznicima. Za njihovu, ali i vlastitu dobrobit.

U ime BBT odbora
YS. Suvarna Bindu das,
Dvija-nayaka das i
Isvara Puri das.

 

Komentari:

Gokulendra d BKG - Komentar, objavljeno: Pon, 30.11.15. 13:22

Yuga dharma harinam sankirtan ki jay!♡

Sva slava svim sankirtan bhaktama! Kad će 11 i 12 pjevanje da napačeni narodi Južnih Slavena čuju o slavama doba Kali?

Ys Gokulendra
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 61 posjetitelj online
 
 
Ova stranica pogledana je 1845 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::