Novosti
Kalendar najava
Najave
Članci
Galerije
Oglasi
Pojmovnik
Dokumenti
Kalendari
Trenutak inspiracije ::
Onaj tko s velikom vjerom uvijek prebiva u Meni, tko u sebi uvijek misli na Mene i transcendentalno Me služi s ljubavlju najprisnije je sjedinjen sa Mnom u yogi i najviši je od svih yogija. To je Moje mišljenje.
-- Bhagavad-gita 6.47 --
Novosti ::
Novost, objavljeno: Uto, 06.12.11. 09:10
 

Karlovac - Maglovit pozdrav od sankirtanera iz Kutine

 
 

Hare Krsna

Postovanje svima


Dragi bhakte javljamo se iz maglovite Moslavine, gdje nasih 8 bhakta dijeli knjige u Kutini, Novskoj, Garesnici, Glini, Lipovljanima, Banovoj Jarugi, Sisku i Petrinji. Ekipaje definitivno najotkacenija i najtranscendentalnija do sada, imamo jednog Makedonca, jednog Hercegovca i nas 6 iz Karlovca. Smijeha i zabave ne nedostaje, knjige se lagano dijele i par zanimljivih ljudi se manifestiralo. Nalazimo se kod Divya Mangala Gopal prabhua i mataji Mitravinde u Kutini. 


Osim svih ovih vijesti zelimo s vama podijeliti i par smijesnih situacija.  Jedna lila se desila na prvi dan maratona u Glini, gradu gdje je vrijeme stalo. Naime Gorki, nas zimogrozni sankirtaner iz Makedonije, cijeli dan je dijelio knjige po jako hladnom vremenu. Nakon sto smo zavrsili sa akcijom za taj dan, otisli smo u ducan da kupimo sok za bhakte, dok je Gorkom bilo hladno pa je htio otici u kombi i pricekati ostale. Dali smo mu kljuc i tako je Gorki krenuo i pokusao otkljucati vrata kombija, ali nikako nije islo. To je trajalo par minuta, on je pokusao na svim bravama, ali nikako da uspije. Bilo je jako hladno i on je davao sve od sebe da ude, potezao vrata i hodao oko kombija, otkljucavao po par puta istu bravu… Gorki nije razumio sto se desava…U tom trenutku su dosli ostali iz ducana i vidjeli Gorkog kako pokusava uci u kombi pravosudne policije :) I nas i njihov kombi su bili bijeli pa se on usred promrzlosti malo zabunio. Inace taj kombi sluzi da optuzenike vozi u zatvor (u Glini), pa je sva sreca da smo zatekli Gorkog, koji je inace jako osebujan tip sa vanserijskim ukusom za modu, prije policije :)


Jos jedna zanimljiva situacija se desila u Kutini na dan predizborne sutnje, kad je jedan entuzijasticni gradanin pokusao prisiliti bhakte da ljube sliku Jace sa postera HDZ-a. Uspjeli smo se izvuci i odrzati zavjet celibata :)


Culi smo se sa ostalim sankirtanerima po Hrvatskoj i svi kazu da knjige slabo idu, da se jako osjeti financijska kriza i strah medu ljudima, pa vas molimo u ime svih hrvatskih sankirtanera da nas sve uvrstite u svoje dnevne molitve i uputite svoje blagoslove da svi skupa lijepo sluzimo Srila Prabhupada preko ove sluzbe.


Vasi sluge iz Sri Sri Nitay Gauracandra Mandira Karlovac

 

Komentari:

Radha Madhava d. IDS - Komentar, objavljeno: Uto, 06.12.11. 10:30

"Najjači kad je najteže (najpotrebnije)"

Param vijayate Sri Krsna sankirtanam!
Jasminka - Komentar, objavljeno: Sri, 07.12.11. 10:36

Podrška sankirtanerima

Hare Krishna! Samo pozitivno! U što god da ste duboko uvjereni, ništa vam ne može stati na put! ys Jasminka
Najnovije
Oglasi
Aktualno
Galerije
Komentari
Prijava ::
Vaišnavski kalendar
Ankete ::
Kada ste zadnji puta naučili napamet novi stih iz šastra?
(34 glasa)
Ovih dana
Nedavno
Odavno
Odavno, i ne sjećate se
Nikada
     
Društvene mreže ::
Slijedi portal.iskcon.hr na Twitter-u
Statistika posjeta ::
Trenutačno je 46 posjetitelja online
 
 
Ova stranica pogledana je 1806 puta.
 
Sponzori ::
ISKCON official ::
Vanjski linkovi ::